Pestopastasalaatti

35 min
4

Arvostele resepti

Pestopastasalaatti

Pestopastasalaatti on helppo arkiruoka, jonka voit tehdä jääkaappiin etukäteen valmiiksi. Fetan sijasta voit käyttää myös mozzarellaa tai parmesaania.

Ainekset:

400 g
kuivapastaa (penne, fusilli, farfalle)

Kirsikkatomaattipesto

200 g
kirsikkatomaatteja
0,5 ruukku
basilikaa
50 g
pinjan-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
50 g
parmesaaniraastetta
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
Keiju Pizzaöljyä
2 rkl
Keiju Pizzaöljyä
1
iso kesäkurpitsa viipaleina
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
fetajuustoa murustettuna
200 g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Valmistusohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Jäähdytä pasta juoksevan veden alla kylmäksi.
  2. Valmista pesto soseuttamalla kaikki ainesosat sauvasekoittimella.
  3. Kuumenna pizzaöljy paistinpannulla. Mausta kesäkurpitsaviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Paista kesäkurpitsat nopeasti paistinpannulla noin 2 minuutin ajan.
  4. Lisää kesäkurpitsat jäähtyneen pastan joukkoon. Sekoita pastan joukkoon pesto, fetajuusto, kirsikkatomaatit ja basilikan lehdet. Sekoita pestopastasalaatti huolellisesti ja tarjoile tai siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.