Keiju Pizzaöljy on oreganolla, tomaatilla ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy joka on täydellinen makulisä kaikkiin pizzoihin. Lisää taikinaan, mausta kastike tai…
Lue lisää
Pestopastasalaatti

35 min

4

Pestopastasalaatti on helppo arkiruoka, jonka voit tehdä jääkaappiin etukäteen valmiiksi. Fetan sijasta voit käyttää myös mozzarellaa tai parmesaania.
Ainekset: |
|
400 g |
kuivapastaa (penne, fusilli, farfalle)
|
Kirsikkatomaattipesto |
|
200 g |
kirsikkatomaatteja
|
0,5 ruukku |
basilikaa
|
50 g |
pinjan-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
|
50 g |
parmesaaniraastetta
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 dl |
Keiju Pizzaöljyä
|
|
|
2 rkl |
Keiju Pizzaöljyä
|
1 |
iso kesäkurpitsa viipaleina
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
|
|
200 g |
fetajuustoa murustettuna
|
200 g |
kirsikkatomaatteja puolitettuna
|
0,5 ruukku |
basilikan lehtiä
|
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Jäähdytä pasta juoksevan veden alla kylmäksi.
- Valmista pesto soseuttamalla kaikki ainesosat sauvasekoittimella.
- Kuumenna pizzaöljy paistinpannulla. Mausta kesäkurpitsaviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Paista kesäkurpitsat nopeasti paistinpannulla noin 2 minuutin ajan.
- Lisää kesäkurpitsat jäähtyneen pastan joukkoon. Sekoita pastan joukkoon pesto, fetajuusto, kirsikkatomaatit ja basilikan lehdet. Sekoita pestopastasalaatti huolellisesti ja tarjoile tai siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.