Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Perunafondantit
1 h
4
Perunafondantit sopivat lisukkeeksi erityisesti kaikille liharuoille. Piparkakkumuottien avulla saat muotoiltua tämän perunalisukkeen hauskasti joulupöytään sopivaksi. Reseptistä yli jäävät perunapalat voi hyödyntää esimerkiksi perunamuusin tai perunalettujen valmistukseen.
Aineosat |
|
| 1 kg |
isoja perunoita kuorittuna
|
| 2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 6–7 dl |
kanalientä
|
| 1,5 rkl |
Keiju Merisuola -levitettä
|
| 0,5 ruukkua |
ruohosipulia hienonnettuna
|
| 4 rkl |
parmesaaniraastetta
|
Valmistusohje
- Leikkaa perunoista isoja, noin 1–1½ cm paksuisia viipaleita. Paina perunoista piparkakkumuoteilla paloja.
- Kuumenna rypsiöljy kasarissa tai paistinpannulla. Mausta perunaviipaleet pippurilla ja suolalla. Paista perunoita toiselta puolelta rypsiöljyssä, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Lisää kanalientä niin, että perunat peittyvät. Kypsennä perunoita noin 8–10 minuutin ajan.
- Tarkista perunoiden kypsyys veitsellä tai haarukalla. Nosta kypsät perunat pois pannulta.
- Keitä kanalientä pannulla, kunnes nesteestä on jäljellä noin 1–1½ dl.
- Lisää kanaliemen joukkoon kasvirasvalevite ja sekoita vispilällä, kunnes kastike on suurustunut. Kaada kastike Fondant-perunoiden päälle.
- Viimeistele annos ruohosipulilla ja parmesaaniraasteella.
