Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Pastasalaatti paahdetulla paprikakastikkeella ja mozzarellalla
30 min
4
Helppo pastasalaatti saa seurakseen täyteläisen paprikakastikkeen, joka on uunissa paahtuneiden paprikoiden, sipulien ja kirsikkatomaatin makujen ihana yhdistelmä. Pehmeät mozzarellapalat ja tuore basilika kruunaavat salaatin, ja halutessasi voit lisätä mukaan fetaa tai kesäkurpitsaa luomaan entistä monipuolisemman kasvispastasalaatin.
Pasta |
|
| 300 g |
kuivapastaa (esimerkiksi farfalle tai penne)
|
Paprikakastike |
|
| 4 |
suippopaprikaa
|
| 3 |
shalottisipulia tai 2 pientä punasipulia
|
| 200 g |
kirsikkatomaatteja
|
| 0.5 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
|
|
|
| 200 g |
kirsikkatomaatteja
|
| 400 g |
mozzarellaa
|
| 0,5 ruukku |
tuoretta basilikaa
|
| 1,5 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä viimeistelyyn
|
Valmistusohje
Pasta
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta pasta ja jäähdytä se juoksevan kylmän veden alla.
Paprikakastike
- Halkaise suippopaprikat pitkittäin puoliksi. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita kirsikkatomaatit. Levitä paprikat, sipulit ja tomaatit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 12–15 minuutin ajan. Anna kasvisten jäähtyä huoneenlämmössä 5–10 minuuttia. Poista paprikoiden kuori. Soseuta kaikki pellin ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita paprikakastike jäähtyneen pastan joukkoon.
Viimeistely
- Viimeistele valmis pastasalaatti puolitetuilla kirsikkatomaateilla. Revi mozzarellasta paloja salaatin päälle ja viimeistele lopuksi tuoreella basilikalla sekä öljyllä.
Tutustu myös
Jos kaipaat lisää helppoja ja maukkaita salaattivaihtoehtoja, kokeile myös italialaista papusalaattia. Se tarjoaa täyteläisiä makuja pavusta, aurinkokuivatusta tomaatista ja tuoreesta basilikasta kevyessä marinadissa.