Pastasalaatti paahdetulla paprikakastikkeella ja mozzarellalla

30 min
4

Arvostele resepti

Pastasalaatti paahdetulla paprikakastikkeella ja mozzarellalla

Helppo pastasalaatti saa kaverikseen täyteläisen paprikakastikkeen. Voit käyttää mozzarellan lisäksi salaatissa esimerkiksi fetaa tai kesäkurpitsaa.

Aineosat

300 g
kuivapastaa (esimerkiksi farfalle tai penne)

Paprikastike

4
suippopaprikaa
3
shalottisipulia tai 2 pientä punasipulia
200 g
kirsikkatomaatteja
0.5 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
kirsikkatomaatteja
400 g
mozzarellaa
0,5 ruukku
tuoretta basilikaa
1,5 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta pasta ja jäähdytä se juoksevan kylmän veden alla. 
  2. Halkaise suippopaprikat pitkittäin puoliksi. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita kirsikkatomaatit. Levitä paprikat, sipulit ja tomaatit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 12–15 minuutin ajan. Anna kasvisten jäähtyä huoneenlämmössä 5–10 minuuttia. Poista paprikoiden kuori. Soseuta kaikki pellin ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita paprikakastike jäähtyneen pastan joukkoon. 
  4. Viimeistele valmis pastasalaatti puolitetuilla kirsikkatomaateilla. Revi mozzarellasta paloja salaatin päälle ja viimeistele lopuksi tuoreella basilikalla sekä öljyllä.