Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Pastasalaatti paahdetulla paprikakastikkeella ja mozzarellalla
30 min
4
                    Helppo pastasalaatti saa kaverikseen täyteläisen paprikakastikkeen. Voit käyttää mozzarellan lisäksi salaatissa esimerkiksi fetaa tai kesäkurpitsaa.
                                Aineosat | 
                        |
| 300 g | 
                                     
                                                                                kuivapastaa (esimerkiksi farfalle tai penne)
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
                                Paprikastike | 
                        |
| 4 | 
                                     
                                                                                suippopaprikaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 3 | 
                                     
                                                                                shalottisipulia tai 2 pientä punasipulia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 200 g | 
                                     
                                                                                kirsikkatomaatteja
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0.5 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                         | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0,5 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 
                                     | 
                            |
| 200 g | 
                                     
                                                                                kirsikkatomaatteja
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 400 g | 
                                     
                                                                                mozzarellaa 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0,5 ruukku | 
                                     
                                                                                tuoretta basilikaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1,5 rkl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä viimeistelyyn
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                             | 
                            
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta pasta ja jäähdytä se juoksevan kylmän veden alla.
 - Halkaise suippopaprikat pitkittäin puoliksi. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita kirsikkatomaatit. Levitä paprikat, sipulit ja tomaatit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla.
 - Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 12–15 minuutin ajan. Anna kasvisten jäähtyä huoneenlämmössä 5–10 minuuttia. Poista paprikoiden kuori. Soseuta kaikki pellin ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita paprikakastike jäähtyneen pastan joukkoon.
 - Viimeistele valmis pastasalaatti puolitetuilla kirsikkatomaateilla. Revi mozzarellasta paloja salaatin päälle ja viimeistele lopuksi tuoreella basilikalla sekä öljyllä.