Keiju Juokseva on helppokäyttöinen tuote ruoanlaittoon ja leivontaan. Paistamiseen se sopii erityisen hyvin, sillä se ei räisky. Tuote on täysin…
Lue lisää
Parmesaani-napikat
Valmista koukuttavat keksit parmesaanista – hyödynnä vaikka juustonkannikat ja raasta ne näitä herkkuja varten. Napikoissa yhdistyvät parmesaanin umamisuus, pehmeä sisus rapean kuoren alla. Suupalat syntyvät hetkessä yksinkertaisista aineksista ja katoavat vielä nopeammin – yksi ei koskaan riitä. Airfryer on täydellinen näihin: saat pienen erän nopeasti, ilman uunin esilämmitystä ja täydellisellä rakenteella joka kerta.
Aineosat |
|
| 1 dl |
parmesaania, hienoksi raastettua (30 g)
|
| 0,5 dl |
erikoisvehnäjauhoja (tai 0,7 dl gluteenitonta jauhoa + 1 tl psylliumia)
|
| 30 g |
Keiju Juokseva -margariinia (0,3 dl pullosta)
|
| 1 rkl |
kylmää maitoa
|
|
(ripaus cayennepippuria ja/tai unikonsiemeniä)
|
|
Valmistusohje
- Sekoita taikina. Yhdistä parmesaaniraaste, jauhot ja juokseva margariini kulhossa. Lisää maito ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taikinan kuuluu olla pehmeää ja muovailtavaa, mutta jos taikina tuntuu ihan liian pehmeältä, lisää ihan vähän jauhoja.
- Muotoile napikat. Pyöritä taikinasta käsin pieniä palloja (pienen lihapullan kokoisia).
Litistä ne kevyesti kiekon muotoon leivin- tai airfryerpaperin päälle (jätä vähän väliä). Voit ripotella päälle cayennepippuria ja/tai unikonsiemeniä. - Nosta napikat paperin kanssa esilämmitettyyn airfryeriin ja paista alhaisella puhallusteholla/leivontateholla 170 °C:ssa 5 min, kunnes pinta saa aavistuksen väriä. Käännä leivinpaperin avulla tai lastalla, ja jatka paistamista 2–3 min kullanruskeiksi. Älä paista liikaa – etteivät napikat kuivu.
Anna jäähtyä hetki – juusto kovettuu ja napikat rapsakoituvat. Tarjoa kuohuvan, valkoviinin tai vaikka pienen dipin kanssa.