Keiju Juokseva on helppokäyttöinen tuote ruoanlaittoon ja leivontaan. Paistamiseen se sopii erityisen hyvin, sillä se ei räisky. Tuote on täysin…
Lue lisää
Parmesaani-hunajalastut timjamilla
AINEKSET |
|
| 1 dl |
hienoksi raastettua parmesaania
|
| 0,5 dl |
mantelijauhoja
|
| 1 rkl |
seesaminsiemeniä
|
| 0,5 tl |
kuivattua timjamia (tai 1 tl tuoretta silputtuna)
|
|
ripaus rouhittua mustapippuria
|
|
| 30 g |
Keiju Juokseva -margariinia (0,3 dl pullosta)
|
| 1 rkl |
vettä
|
| 1 tl |
hunajaa
|
Valmistusohje
- Valmista taikina. Sekoita parmesaani, mantelijauhot, seesaminsiemenet, timjami, mustapippuri ja juokseva margariini kulhossa. Lisää vesi ja hunaja, sekoita napakaksi taikinaksi.
- Pyöritteletaikinasta pieniä palloja ja litistä kevyesti kiekoksi leivin- tai airfryer-paperin päälle (jätä vähän väliä). Halutessasi ripottele pintaan seesaminsiemeniä koristeeksi.
- Nosta napikat paperin kanssa esilämmitettyyn airfryeriin. Paista alhaisella puhallusteholla/leivontateholla 170 °C:ssa 6–8 min, kunnes pinta on kullankeltainen. Käännä lastalla ja jatka paistamista 2–3 min kullanruskeiksi. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua – rakenne rapeutuu juuri sopivaksi.
IDEA
Kun haluat vähän juhlavampaa fiilistä, tarjoile mustaherukkamarmeladin tai viikunahillon kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine / Airfryer- Kotikokin keittiössä – uudet ideat / Readme 2025
https://www.readme.fi/kirja/airfryer-kotikokin-keittiossa-uudet-ideat-kovakantinen-kirja/