Parmesaani-hunajalastut timjamilla

Arvostele resepti

Parmesaani-hunajalastut timjamilla

AINEKSET

1 dl
hienoksi raastettua parmesaania
0,5 dl
mantelijauhoja
1 rkl
seesaminsiemeniä
0,5 tl
kuivattua timjamia (tai 1 tl tuoretta silputtuna)
ripaus rouhittua mustapippuria
30 g
Keiju Juokseva -margariinia (0,3 dl pullosta)
1 rkl
vettä
1 tl
hunajaa

Valmistusohje

  1. Valmista taikina. Sekoita parmesaani, mantelijauhot, seesaminsiemenet, timjami, mustapippuri ja juokseva margariini kulhossa. Lisää vesi ja hunaja, sekoita napakaksi taikinaksi.
  2. Pyöritteletaikinasta pieniä palloja ja litistä kevyesti kiekoksi leivin- tai airfryer-paperin päälle (jätä vähän väliä). Halutessasi ripottele pintaan seesaminsiemeniä koristeeksi.
  3. Nosta napikat paperin kanssa esilämmitettyyn airfryeriin. Paista alhaisella puhallusteholla/leivontateholla 170 °C:ssa 6–8 min, kunnes pinta on kullankeltainen. Käännä lastalla ja jatka paistamista 2–3 min kullanruskeiksi. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua – rakenne rapeutuu juuri sopivaksi.

IDEA

Kun haluat vähän juhlavampaa fiilistä, tarjoile mustaherukkamarmeladin tai viikunahillon kanssa.

 

Resepti: Arja Elina Laine / Airfryer- Kotikokin keittiössä – uudet ideat / Readme 2025

https://www.readme.fi/kirja/airfryer-kotikokin-keittiossa-uudet-ideat-kovakantinen-kirja/