Paistetut perunat ja romescokastike
Paistetut perunat, erityisesti litistetyt eli lyttyperunat, ovat suussa sulava lisuke, joka on sekä käytännöllinen että herkullinen tapa käyttää edelliseltä aterialta yli jääneitä keitettyjä perunoita. Tähän reseptiin soveltuvat erityisen hyvin uudet perunat tai varhaisperunat. Pannulla tai uunissa valmistetut lyttyperunat tarjoavat rustiikkista tunnelmaa ja rikasta makua, joka täydentää erinomaisesti grillattua lihaa ja kalaa. Halutessasi voit maustaa perunat ras el hanout -mausteseoksella tai omilla suosikkimausteillasi. Herkulliseksi lisukkeeksi perunoille sopii itse tehty romescokastike. Katalonialainen romesco on pähkinäinen ja paprikamainen kastike, joka sytyttää makuhermot ilmiliekkeihin. Romescokastike ei ainoastaan täydennä paistettujen perunoiden makua, vaan sopii loistavasti myös dippikastikkeeksi tai grillatun kalan ja lihan seuraksi.(vegaaninen, gluteeniton)
Lyttyperunat: |
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 kg |
keitettyjä varhaisperunoita
|
1 tl |
suolaa
|
2 tl |
ras el hanout -mausteseosta
|
Romescokastike |
|
350 g |
paahdettua paprikaa
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 dl |
paahdettuja kuorittuja manteleita
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
mustapippuria
|
1 tl |
chilirouhetta
|
1 tl |
sokeria
|
Valmistusohje
Valmista lyttyperunat.
- Kuumenna Grilli & Marinadi -öljy paistinpannulla.
- Lyttää keitetyt perunat varovasti esimerkiksi haarukalla tai paistinlastalla.
- Paista perunoita molemmin puolin öljyssä, kunnes niiden pinta on kullanruskea.
- Mausta paistetut perunat suolalla ja ras el hanout -mausteseoksella.
Valmista romescokastike.
- Valuta paahdetut paprikat purkista.
- Laita kaikki romescokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Kastikkeeseen saa jäädä sattumia ja purutuntumaa.
Tarjoile paahdetut perunat romescokastikkeen kanssa.