Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä

40 min
4

Arvostele resepti

Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä

Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä on ravitseva ja ruokaisa kasvisvaihtoehto, joka valmistuu helposti uunissa. Rapeaksi paahtuneet parsakaalit ja mausteiset kikherneet yhdistyvät samettiseen parmesaani-tahinikastikkeeseen, joka tuo salaatille kermaisen ja täyteläisen maun. Salaatti sopii mainiosti pääruoaksi tai lisukkeeksi esimerkiksi grillatun halloumin tai lohen kanssa.

Paahdettu kikherne-parsakaalisalaatti

2
parsakaalia paloiteltuna
230 g
kikherneitä suolaliemessä
2 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1,5 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria

Parmesaani-tahinikastike

3 rkl
tahinia
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl
hunajaa
30 g
parmesaania raastettuna
0,5 dl
vettä
1 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
viimeistelyyn parmesaanilastuja tai parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Paahdettu kikherne-parsakaalisalaatti

  1. Aseta parsakaalit ja valutetut kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valele ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda parsakaaleja ja kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuutin ajan.

Parmesaani-tahinikastike

  1. Sekoita parmesaani-tahinikastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa sekaisin. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Viimeistely

  1. Laita parsakaalit ja kikherneet tarjoiluastialle ja viimeistele ne parmesaanilastuilla tai -raasteella.
  2. Tarjoile valmis paahdettu parsakaalisalaatti parmesaani-tahinikastikkeen kanssa.

Tutustu myös

Jos haluat kokeilla lisää helppoja ja maukkaita salaattivaihtoehtoja, tutustu myös rapeaan riisisalaattiin. Se yhdistää rapeaksi paistetun riisin, tuoreet vihannekset ja raikkaan tahinikastikkeen, ja sopii mainiosti niin lounaaksi kuin ruokaisaksi lisukkeeksikin.