Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä
40 min
4
Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä on ravitseva ja ruokaisa kasvisvaihtoehto, joka valmistuu helposti uunissa. Rapeaksi paahtuneet parsakaalit ja mausteiset kikherneet yhdistyvät samettiseen parmesaani-tahinikastikkeeseen, joka tuo salaatille kermaisen ja täyteläisen maun. Salaatti sopii mainiosti pääruoaksi tai lisukkeeksi esimerkiksi grillatun halloumin tai lohen kanssa.
Paahdettu kikherne-parsakaalisalaatti |
|
| 2 |
parsakaalia paloiteltuna
|
| 230 g |
kikherneitä suolaliemessä
|
| 2 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 1,5 tl |
suolaa
|
| 1 tl |
mustapippuria
|
Parmesaani-tahinikastike |
|
| 3 rkl |
tahinia
|
| 1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
| 1 rkl |
hunajaa
|
| 30 g |
parmesaania raastettuna
|
| 0,5 dl |
vettä
|
| 1 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
|
|
|
|
viimeistelyyn parmesaanilastuja tai parmesaaniraastetta
|
|
Valmistusohje
Paahdettu kikherne-parsakaalisalaatti
- Aseta parsakaalit ja valutetut kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valele ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda parsakaaleja ja kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuutin ajan.
Parmesaani-tahinikastike
- Sekoita parmesaani-tahinikastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa sekaisin. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Viimeistely
- Laita parsakaalit ja kikherneet tarjoiluastialle ja viimeistele ne parmesaanilastuilla tai -raasteella.
- Tarjoile valmis paahdettu parsakaalisalaatti parmesaani-tahinikastikkeen kanssa.
Tutustu myös
Jos haluat kokeilla lisää helppoja ja maukkaita salaattivaihtoehtoja, tutustu myös rapeaan riisisalaattiin. Se yhdistää rapeaksi paistetun riisin, tuoreet vihannekset ja raikkaan tahinikastikkeen, ja sopii mainiosti niin lounaaksi kuin ruokaisaksi lisukkeeksikin.