Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä

40 min
4

Arvostele resepti

Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä

Ravitseva parsakaalisalaatti valmistuu kätevästi pellillä uunissa sillä aikaa kun sekoittelet tahinikastikkeen.

Aineosat

2
parsakaalia paloiteltuna
230 g
kikherneitä suolaliemessä
2 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1,5 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria

Parmesaani-tahinikastike

3 rkl
tahinia
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl
hunajaa
30 g
parmesaania raastettuna
0,5 dl
vettä
1 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
viimeistelyyn parmesaanilastuja tai parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Aseta parsakaalit ja valutetut kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valele ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda parsakaaleja ja kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuutin ajan.
  2. Sekoita parmesaani-tahinikastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa sekaisin. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Laita parsakaalit ja kikherneet tarjoiluastialle ja viimeistele ne parmesaanilastuilla tai -raasteella. Tarjoile valmis paahdettu parsakaalisalaatti parmesaani-tahinikastikkeen kanssa.