Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Paahdettu parsakaalisalaatti kikherneillä
40 min
4
                    Ravitseva parsakaalisalaatti valmistuu kätevästi pellillä uunissa sillä aikaa kun sekoittelet tahinikastikkeen.
                                Aineosat | 
                        |
| 2 | 
                                     
                                                                                parsakaalia paloiteltuna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 230 g | 
                                     
                                                                                kikherneitä suolaliemessä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 2 rkl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                         | 
                            
| 1,5 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
                                Parmesaani-tahinikastike | 
                        |
| 3 rkl | 
                                     
                                                                                tahinia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 | 
                                     
                                                                                sitruunan mehu ja kuori raastettuna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 rkl | 
                                     
                                                                                hunajaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 30 g | 
                                     
                                                                                parmesaania raastettuna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0,5 dl | 
                                     
                                                                                vettä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                             | 
                            
| 
                                     | 
                            |
| 
                                     
                                                                                viimeistelyyn parmesaanilastuja tai parmesaaniraastetta
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            |
Valmistusohje
- Aseta parsakaalit ja valutetut kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valele ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda parsakaaleja ja kikherneitä 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuutin ajan.
 - Sekoita parmesaani-tahinikastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa sekaisin. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
 - Laita parsakaalit ja kikherneet tarjoiluastialle ja viimeistele ne parmesaanilastuilla tai -raasteella. Tarjoile valmis paahdettu parsakaalisalaatti parmesaani-tahinikastikkeen kanssa.