Resepti
Maustetahnan maku voimistuu, kun paahdat mausteet ennen tahnan sekoittamista kuumalla pannulla. Vinkki! Maustetahnalla voit maustaa broilerin lisäksi muitakin lihoja.

Paahdettu maustetahna (Ras El Hanout) |
|
2 tl | paprikajauhetta |
1 tl | kardemummaa |
1 tl | inkivääriä |
1/2 tl | kurkumaa |
1/2 tl | muskottipähkinää |
1/2 tl | mustapippuria |
1/2 tl | maustepippuria |
1 tl | neilikkaa |
1 tl | cayennepippuria |
1 rkl | muskavado-sokeria |
1 tl | suolaa |
2 rkl | hienonnettua tuoretta korianteria |
3 rkl | Keiju rypsiöljyä |
1 kpl | lime |
Muut ainekset |
|
4 kpl | broilerin nahallista rintafileetä |
1 tl | suolaa |

30 min

4
Valmistusohje
Paahda kuivamausteet pannulla ja laita paahdetut mausteet sekoituskulhoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja Keiju rypsiöljyä koko ajan sekoittaen.
Avaa broilerin fileen nahka varovasti. Lisää nahan alle maustetahna ja ohueksi leikatut limen siivut. Grillaa broilerin fileet ensin nahkapuolelta ja mausta paistopinta suolalla. Koosta riippuen rintafilee kypsyy noin 8–12 minuutissa.