Omenamunkit

1,5 h
12

Arvostele resepti

Omenamunkit

Herkulliset omenamunkit kätkevät sisäänsä kanelilla maustettua omenakompottia. Pyörittele vastapaistetut munkit kaneli-sokeriseoksessa.

Aineosat

5 dl
maitoa
2 pss
kuivahiivaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
kardemummaa
1 dl
Keiju rypsiöljyä
13,5 dl
vehnäjauhoja

Omenahilloke

3
omenaa
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 tl
kanelia

Paistamiseen

1 l
Keiju rypsiöljyä

Pinnalle

1,5 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
100 g
valkosuklaata
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kuivahiiva. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja rypsiöljy. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koko ajan sekoittaen ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kohota taikinaa 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana omenahilloke.
  3. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja lisää veden, sokerin ja kanelin kanssa kattilaan. Hauduta omenakuutioita keskilämmöllä hetki kunnes pehmenevät ja jäähdytä.
  4. Muotoile kohonnut munkkitaikina jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi ja jaa taikina 12 osaan. Tee palojen keskelle kuoppa ja lisää valutetut omenakuutiot. Painele omenapalat munkin sisään, sulje taikina ja muotoile pyöreäksi munkiksi.
  5. Laita rypsiöljy korkeareunaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes öljy väreilee. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai pienellä taikinapalalla, öljyn tulisi olla noin 180-asteista. Uppopaista munkkeja rypsiöljyssä kattilassa noin 3 minuuttia molemmin puolin. Valuta kypsästä munkista ylimääräinen öljy pois, anna jäähtyä hetki ja pyöräytä munkit kaneli-sokeriseoksessa.
  6. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja valuta ohuena nauhana omenamunkkien päälle. Lisää syötävät kukat koristeeksi ennen kuin suklaa ehtii kovettua.

Vinkki! Siivilöi jäähtynyt rypsiöljy kattilasta takaisin pulloon. Voit käyttää öljyn uudelleen paisto-öljynä tai leivonnassa.