New York style pizza

aktiivinen 1 h, passiivinen 24−48 h
2 isoa pizzaa

Arvostele resepti

New York style pizza

New York style pizzan valmistuksessa tärkeää on saada pohjasta kaulittua mahdollisimman ohut. Käsillä pyörittämällä saat painettua pizzaan nätit reunat. Ikoninen New York pizza hurmaa ohuella ja rapealla pizzapohjaan – se on juuri sopivan taipuisa taitettavaksi, kuten Manhattanilla on tapana. Klassinen mozzarella-salamipizza viimeistellään runsaalla juustolla ja paistetaan kuumassa uunissa, kunnes reunat saavat kauniin paahteisen pinnan.

Pizzataikina

10 dl
00-vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
4,2 dl
vettä huoneenlämpöisenä
10 g
kuivahiivaa
0,5 dl
Keiju pizzaöljyä
1 dl
00-vehnäjauhoja pizzojen muotoiluun

Tomaattikastike

400 g
kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
0,5 dl
Keiju pizzaöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Chilihunaja

2 rkl
Keiju pizzaöljyä
2 tl
chilirouhetta
1 dl
hunajaa
1 rkl
etikkaa

Täytteet

200 g
salamia
400 g
mozzarellajuustoraastetta
150 g
mozzarellajuustoa
0,5 ruukku
tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Pizzataikina:

  1. Sekoita jauhot, sokeri ja suola sekaisin erillisessä kulhossa. Laita huoneenlämpöinen vesi ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja anna hiivan aktivoitua noin 2 minuutin ajan. 

  2. Lisää kuivat aineet nesteen joukkoon ja vaivaa yleiskoneessa koukulla 3 minuuttia keskikovalla teholla. Lisää joukkoon pizzaöljy ja vaivaa vielä noin minuutin ajan. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 10 minuuttia. 

  3. Jaa taikina 2 osaan ja pyöritä palloiksi. Siirrä pallot erillisiin kannellisiin laakeisiin astioihin, jotka on voideltu 1 rkl pizzaöljyä. 

Tomaattikastike pizzaan:

  1. Valmista tomaattikastike soseuttamalla kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella.

Chilihunaja:

  1. Valmista chilihunaja lämmittämällä pizzaöljy kattilassa. Lisää joukkoon chilihiutaleet ja kuullota niitä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon hunaja sekä etikka ja kiehauta.

Pizzan paistaminen uunissa:

  1. Nosta pizzataikina huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

  2. Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Laita pelti uuniin lämpiämään. Laita leivinpaperin päälle pizzan muotoiluun tarkoitetut jauhot. Pyöritä molempien käsien avulla leivinpaperin päälle taikinasta mahdollisimman ohut pohja. Nosta pohja leivinpaperin avulla uunipellin päälle.

  3. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja kypsennä uunissa noin 2 minuutin ajan. Nosta taikina pois uunista, levitä päälle salamia ja juustoraastetta. Revi lopuksi päälle mozzarellapaloja. Kypsennä pizzaa uunissa vielä noin 4–6 minuutin ajan. 

    Viimeistele valmis New York style pizza chilihunajalla ja tuoreella oreganolla.