Myskikurpitsa-sipulipiiras
Pohja: |
|
150 g |
Keiju merisuola levitettä
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
1 rkl |
vettä
|
Täyte: |
|
1 |
myskikurpitsa
|
3 |
punasipulia
|
1 rkl |
Keiju merisuola levitettä
|
1 tl |
sokeria
|
suolaa
|
|
valkopippuria
|
|
2 rkl |
dijonsinappia
|
1 dl |
vegaanista juustoraastetta
|
oliiviöljyä
|
Valmistusohje
Mittaa kylmä Keiju merisuola kulhoon ja lisää sekaan vehnäjauhot sekä vesi ja nypi yhteen taikinaksi tai käytä yleiskonetta. Painele piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.
Leikkaa sipuli renkaiksi, sulata Keiju Merisuola pannulla ja lisää sipulit, ripottele päälle suolaa sekä sokeri ja anna karamellisoitua välillä sekoittaen ja mausta lopuksi valkopippurilla.
Leikkaa myskikurpitsa kahteen osaan, tarvitset vain yläosan, kuori se veitsellä ja halkaise kahteen osaan. Siivuta suht ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä.
Levitä piirakkapohjan päälle ensin dijonsinappi, sitten juustoraaste ja lopuksi karamellisoitu sipuli ja aseta kurpitsaviipaleet limittäin ympyrän muotoon. Ripottele päälle hieman oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paista uunissa 180c (170c kiertoilma) 45 min.