Keiju Pizzaöljy on oreganolla, tomaatilla ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy joka on täydellinen makulisä kaikkiin pizzoihin. Lisää taikinaan, mausta kastike tai…
Lue lisää
Munakoisosalaatti

1 h

4

Munakoisosalaatti on runsas ja soveltuu ateriaksi sellaisenaan. Se sopii hyvin myös lisukkeeksi kalan tai lihan kaveriksi. Vinegrettiä voit tehdä runsaan määrä kerralla, sillä se säilyy useita kuukausia.
Paahdettu munakoiso |
|
2 |
munakoisoa viipaloituna
|
1,5 tl |
suolaa
|
3 rkl |
Keiju Pizzaöljyä
|
Vinegretti |
|
1 dl |
punaviini-, valkoviini- tai balsamiviinietiikkaa
|
1 dl |
sokeria
|
2 dl |
Keiju Pizzaöljyä
|
|
|
400 g |
mozzarellajuustoa valutettuna ja revittynä
|
200 g |
kivettömiä kalamata-oliiveja
|
1 ruukku |
mintun lehtiä
|
1 |
friseesalaatti
|
2 |
sydänsalaattia
|
Valmistusohje
- Mausta munakoisot suolalla ja laita ne sen jälkeen lävikköön tai siivilään 20 minuutiksi.
- Purista munakoisoviipaleista nesteet pois ja pyörittele pizzaöljyssä. Siirrä munakoisoviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Anna viipaleiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Valmista vinegretti sekoittamalla etikka ja sokeri kulhossa vispilällä sekaisin. Lisää joukkoon pizzaöljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhoon, lisää joukkoon noin ½-3/4 dl vinegrettiä ja sekoita huolellisesti. Tarjoile munakoisosalaatti sellaisenaan tai esimerkiksi pastan lisukkeena.