Munakoisosalaatti

1 h
4

Arvostele resepti

Munakoisosalaatti

Munakoisosalaatti on runsas ja soveltuu ateriaksi sellaisenaan. Se sopii hyvin myös lisukkeeksi kalan tai lihan kaveriksi. Vinegrettiä voit tehdä runsaan määrä kerralla, sillä se säilyy useita kuukausia.

Paahdettu munakoiso

2
munakoisoa viipaloituna
1,5 tl
suolaa
3 rkl
Keiju Pizzaöljyä

Vinegretti

1 dl
punaviini-, valkoviini- tai balsamiviinietiikkaa
1 dl
sokeria
2 dl
Keiju Pizzaöljyä
400 g
mozzarellajuustoa valutettuna ja revittynä
200 g
kivettömiä kalamata-oliiveja
1 ruukku
mintun lehtiä
1
friseesalaatti
2
sydänsalaattia

Valmistusohje

  1. Mausta munakoisot suolalla ja laita ne sen jälkeen lävikköön tai siivilään 20 minuutiksi.
  2. Purista munakoisoviipaleista nesteet pois ja pyörittele pizzaöljyssä. Siirrä munakoisoviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Anna viipaleiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  3. Valmista vinegretti sekoittamalla etikka ja sokeri kulhossa vispilällä sekaisin. Lisää joukkoon pizzaöljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen.
  4. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhoon, lisää joukkoon noin ½-3/4 dl vinegrettiä ja sekoita huolellisesti. Tarjoile munakoisosalaatti sellaisenaan tai esimerkiksi pastan lisukkeena.