Minestronekeitto

50 min
4

Arvostele resepti

Minestronekeitto

Minestronekeitto on helppo koko perheen ruoka, johon pystyy hyvin hyödyntämään jääkaappiin jääneitä raaka-aineita ja pastapussien pohjia. Tämä lämmittävä klassikko on yksi parhaista keitoista talveen, ja sen maustaminen tuo esiin herkulliset ja täyteläiset maut. Minestronekeiton voit valmistaa myös kanan jauhelihasta ja kanaliemestä.

Aineosat

3 rkl
Keiju rypsiöljyä
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1,5 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
tomaattipyreetä
1
sipuli hienonnettuna
1
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2
porkkanaa paloiteltuna
2
suippopaprikaa paloiteltuna
1,5 tl
kuivattua timjamia
1,5 tl
kuivattua rakuunaa
2 tl
kuivattua chilirouhetta
2
laakerinlehteä
400 g
tomaattimurskaa
1 l
lihalientä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1,5 rkl
sokeria
2 dl
kuivapastaa (esimerkiksi makaronia tai rigatonipastaa)
2 rkl
Keiju Merisuola -levitettä
tuoreita yrttejä viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Kuumenna Keiju rypsiöljy isossa kattilassa. Lisää jauheliha, suola sekä mustapippuri kattilaan ja ruskista.
  2. Lisää kattilaan tomaattipyree, kasvikset sekä mausteet ja kuullota noin 3 minuutin ajan. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta balsamiviinietikalla ja sokerilla ja lisää joukkoon kuivapasta. Hauduta noin 10–15 minuutin ajan.
  3. Viimeistele valmis minestronekeitto kasvirasvalevitteellä ja halutessasi tuoreilla yrteillä.
  4. Tarjoile keitto leipäviipaleiden kanssa.