Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Minestronekeitto
50 min
4
Minestronekeitto on helppo koko perheen ruoka, johon pystyy hyvin hyödyntämään jääkaappiin jääneitä raaka-aineita ja pastapussien pohjia. Tämä lämmittävä klassikko on yksi parhaista keitoista talveen, ja sen maustaminen tuo esiin herkulliset ja täyteläiset maut. Minestronekeiton voit valmistaa myös kanan jauhelihasta ja kanaliemestä.
Aineosat |
|
3 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
400 g |
vähärasvaista naudan jauhelihaa
|
1,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
mustapippuria rouhittuna
|
2 rkl |
tomaattipyreetä
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
1 |
valkosipulin kynttä hienonnettuna
|
2 |
porkkanaa paloiteltuna
|
2 |
suippopaprikaa paloiteltuna
|
1,5 tl |
kuivattua timjamia
|
1,5 tl |
kuivattua rakuunaa
|
2 tl |
kuivattua chilirouhetta
|
2 |
laakerinlehteä
|
400 g |
tomaattimurskaa
|
1 l |
lihalientä
|
1 rkl |
balsamiviinietikkaa
|
1,5 rkl |
sokeria
|
2 dl |
kuivapastaa (esimerkiksi makaronia tai rigatonipastaa)
|
2 rkl |
Keiju Merisuola -levitettä
|
tuoreita yrttejä viimeistelyyn
|
Valmistusohje
- Kuumenna Keiju rypsiöljy isossa kattilassa. Lisää jauheliha, suola sekä mustapippuri kattilaan ja ruskista.
- Lisää kattilaan tomaattipyree, kasvikset sekä mausteet ja kuullota noin 3 minuutin ajan. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta balsamiviinietikalla ja sokerilla ja lisää joukkoon kuivapasta. Hauduta noin 10–15 minuutin ajan.
- Viimeistele valmis minestronekeitto kasvirasvalevitteellä ja halutessasi tuoreilla yrteillä.
- Tarjoile keitto leipäviipaleiden kanssa.