Resepti
Mausteinen, mutta silti makea kurpitsakakku on kuin perinteinen porkkanakakku. Kurpitsan ansiosta kakku sopii täydellisesti esimerkiksi halloweenjuhlien makeaksi tarjottavaksi.

Ainekset: |
|
10 dl | sokeria |
8 kpl | Kananmunia |
5 dl | Keiju rypsiöljyä |
550 g | kurpitsaraastetta |
10 dl | vehnäjauhoa |
4 tl | jauhettua kanelia |
½ tl | jauhettua neilikkaa |
1 tl | jauhettua maustepippuria |
Kuorrutus |
|
100 g | Keiju margariinia |
3 dl | tomusokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
360 g | laktoositonta tuorejuustoa |
200 g | kurpitsansiemeniä |

30 min

25
Valmistusohje
Vatkaa vaahdoksi sokeri ja kananmunat. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana. Sekoita massaan kurpitsaraaste, vehnäjauhot ja mausteet. Laita taikina suorakulmion malliseen vuokaan ja paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Valmista kuorrutus sulattamalla margariini. Lisää sulatetun margariinin joukkoon sokerit ja tuorejuusto.
Paahda kurpitsansiemenet 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ovat hieman ottaneet väriä. Kuorruta jäähtynyt kurpitsakakku kuorrutteella ja ripottele päälle kurpitsansiemenet