Maissileipä

Arvostele resepti

Helppo ja herkullinen Keijun vuokamaissileipä servetillä

Raaka-aineet

6 dl
vettä
2 ps
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
5 dl
maissijauhoja
5 dl
sämpyläjauhoja
100 g
Keiju Juokseva 500 ml
esim. seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä

Valmistusohje

Leipävuokaan tehtynä

Maissijauhojen ansiosta leivän maku on vahvempi ja väri hieman kellertävä. Lisäkuitua ja ruokaisuutta leipään saa lisäämällä taikinaan siemeniä makunsa mukaan. Leikkaa leipä paloiksi hieman jäähtyneenä, sipaise leivälle margariinia ja nauti.

Lämmitä vesi n. 40-45 asteiseksi. Lisää veteen kuivahiivat.
Lisää suola.
Lisää maissijauhot ja sämpyläjauhot. Vaivaa taikinaa.
Lisää lopuksi sula Keiju Juokseva ja siemenet. Vaivaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 minuutin ajan.
Paista maissileipää 225 asteisen uunin alatasolla n. 45 minuutin ajan. Kumoa hieman jäähtyneenä.