Linssisalaatti

30 min
6

Arvostele resepti

Linssisalaatti

Linssisalaatti sopii hyvin lounaaksi tai pääruoan lisukkeeksi. Linssisalaattia on helppoa tuunata myös muilla raaka-aineilla, kuten paahdetulla bataatilla tai porkkanalla.

Aineosat

4 dl
punaisia linssejä
1
kurkku
300 g
lehtikaalia
2 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
400 g
halloumijuustoa
100 g
oliiveja
0,5 ruukku
tuoretta minttua

Jogurttikastike

300 g
turkkilaista jogurttia
0,5 ruukku
tuoretta minttua
1
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
3 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Huuhtele linssejä veden alla noin minuutin ajan. Keitä linssejä runsaassa suolatussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta linssit ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Kuutioi kurkku. Poista lehtikaalista paksut varret ja hienonna lehdet veitsellä.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuutioi halloumijuusto ja paista kuutiot kullanruskeiksi.
  4. Sekoita linssit, kurkkukuutiot, lehtikaali, halloumijuusto, oliiviviipaleet sekä minttu sekaisin ja laita tarjoiluastialle.
  5. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin. Tarjoile linssisalaatti kastikkeen kanssa.