Linssisalaatti

30 min
6

Arvostele resepti

Linssisalaatti

Punainen linssisalaatti on nopea ja ravitseva vaihtoehto lounaaksi tai pääruoan lisukkeeksi. Linssit yhdistyvät rapeisiin vihanneksiin ja paistettuun halloumijuustoon, ja raikas jogurttikastike tuo salaatille kevyttä makua. Salaattia voi helposti muunnella esimerkiksi paahdetulla bataatilla tai porkkanalla oman maun mukaan.

Linssisalaatti

4 dl
punaisia linssejä
1
kurkku
300 g
lehtikaalia
2 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
400 g
halloumijuustoa
100 g
oliiveja
0,5 ruukku
tuoretta minttua

Jogurttikastike

300 g
turkkilaista jogurttia
0,5 ruukku
tuoretta minttua
1
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
3 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa

Valmistusohje

Linssisalaatti

  1. Huuhtele linssejä veden alla noin minuutin ajan. Keitä linssejä runsaassa suolatussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta linssit ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Kuutioi kurkku. Poista lehtikaalista paksut varret ja hienonna lehdet veitsellä.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuutioi halloumijuusto ja paista kuutiot kullanruskeiksi.
  4. Sekoita linssit, kurkkukuutiot, lehtikaali, halloumijuusto, oliiviviipaleet sekä minttu sekaisin ja laita tarjoiluastialle.

Jogurttikastike

  1. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin. Tarjoile linssisalaatti kastikkeen kanssa.

Vinkki

Linssisalaattia on helppoa tuunata myös muilla raaka-aineilla, kuten paahdetulla bataatilla tai porkkanalla.