Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Linssisalaatti
30 min
6
Punainen linssisalaatti on nopea ja ravitseva vaihtoehto lounaaksi tai pääruoan lisukkeeksi. Linssit yhdistyvät rapeisiin vihanneksiin ja paistettuun halloumijuustoon, ja raikas jogurttikastike tuo salaatille kevyttä makua. Salaattia voi helposti muunnella esimerkiksi paahdetulla bataatilla tai porkkanalla oman maun mukaan.
Linssisalaatti |
|
| 4 dl |
punaisia linssejä
|
| 1 |
kurkku
|
| 300 g |
lehtikaalia
|
| 2 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 400 g |
halloumijuustoa
|
| 100 g |
oliiveja
|
| 0,5 ruukku |
tuoretta minttua
|
Jogurttikastike |
|
| 300 g |
turkkilaista jogurttia
|
| 0,5 ruukku |
tuoretta minttua
|
| 1 |
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
| 3 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 2 tl |
sokeria
|
| 1 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Linssisalaatti
- Huuhtele linssejä veden alla noin minuutin ajan. Keitä linssejä runsaassa suolatussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta linssit ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Kuutioi kurkku. Poista lehtikaalista paksut varret ja hienonna lehdet veitsellä.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuutioi halloumijuusto ja paista kuutiot kullanruskeiksi.
- Sekoita linssit, kurkkukuutiot, lehtikaali, halloumijuusto, oliiviviipaleet sekä minttu sekaisin ja laita tarjoiluastialle.
Jogurttikastike
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin. Tarjoile linssisalaatti kastikkeen kanssa.
Vinkki
Linssisalaattia on helppoa tuunata myös muilla raaka-aineilla, kuten paahdetulla bataatilla tai porkkanalla.