Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Limonellopasta
30 min
4
Raikkaan sitruunainen limonellopasta saa täyteläisyyttä jogurttikastikkeesta ja hunajalla maustetusta kanasta. Pehmeä, mutta pirteä makuyhdistelmä syntyy helposti arki-illan suosikiksi. Limonellopastan voit valmistaa kanan lisäksi esimerkiksi halloumijuustosta. Tuoreiden yrttien käyttäminen jogurttikastikkeessa ei ole pakollista, vaan ne voi korvata kuivatuilla yrteillä.
Jogurttikastike |
|
| 300 g |
laktoositonta turkkilaista jogurttia
|
| 1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
| 2 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 0,5 ruukkua |
tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
|
|
|
|
| 2 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 300 g |
broilerin paisti- tai fileesuikaleita
|
| 1 tl |
kurkumaa
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 1 rkl |
hunajaa
|
|
|
|
| 400 g |
tagliatelle tai fettucine kuivapastaa
|
Valmistusohje
Kana-limonellopasta
- Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset kulhossa sekaisin.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita pannulle broilerisuikaleet, mausta ne kurkumalla sekä suolalla ja paista kypsiksi. Lisää lopuksi joukkoon hunaja.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Säästä 2 dl keitinvettä pastan viimeistelyä varten.
- Sekoita pasta, broilerisuikaleet ja jogurttikastike sekaisin kulhossa, pannulla tai kattilassa. Kastiketta ei tarvitse kuumentaa, mikäli pasta ja kanasuikaleet ovat kuumia.
Jogurttikastike
- Ohenna valmis limonellopasta tarvittaessa keitinvedellä.
Vinkki!
Kokeile vaihtelun vuoksi myös herkullista kana-halloumipastaa, jossa sama raikas jogurttikastike saa seurakseen paistettua halloumijuustoa.