Lihapulla calzone

Aktiivinen 2,5 h, passiivinen 12–24 h
8

Arvostele resepti

Lihapulla calzone

Calzone on italialainen versio lihapiirakasta. Mikäli haluat nopeuttaa valmistusta, voit käyttää myös valmiita lihapullia.

Calzone-taikina

3,17 dl
kylmää vettä
0,5 tl
kuivahiivaa
7,75 dl
00-jauhoja
1,5 tl
suolaa
1 rkl
Keiju Pizzaöljyä
3 rkl
Keiju Pizzaöljyä taikinapallojen astioiden voiteluun

Tomaattikastike

400 g
kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
0,5 dl
Keiju Pizzaöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Lihapullat

1 rkl
Keiju Pizzaöljyä
1 sipuli
hienonnettuna
500 g
naudan jauhelihaa
0,5 dl
kermaa
3 rkl
korppu- tai pankojauhoja
1
kananmuna
1 tl
suolaa
0,5 tl
paprikajauhetta
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1,5 rkl
Keiju Pizzaöljyä lihapullien paistamiseen
mozzarellaraastetta
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Valmistusohje

  1. Valmista pizzataikina sekoittamalla vesi ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa sekaisin. Sekoita taikinakoukulla ja lisää 00-jauhot joukkoon kolmessa osassa. Lisää joukkoon suola sekä pizzaöljy ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Muotoile taikinasta 6–8 tasakokoista palloa. Siirrä taikinapallot voideltuun uunivuokaan tai muovirasioihin. Laita taikinapallot kylmään 24 tunniksi.
  2. Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa sauvasekoittimella sekaisin.
  3. Valmista lihapullat kuullottamalla hienonnettu sipuli pizzaöljyssä. Sekoita loput aineet kulhossa sekaisin ja lisää joukkoon kuullotettu sipuli. Muotoile massasta lihapullia.
  4. Kuumenna pizzaöljy paistinpannulla. Paista lihapullat öljyssä. Lisää lopuksi pannulle tomaattikastike ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan.
  5. Nosta pizzataikinat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta pelti uuniin lämpiämään. Nosta leivinpaperi tasolle ja levitä 1 dl 00-jauhoja leivinpaperin päälle. Muotoile taikinapalloista noin 20–25 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Levitä ympyröiden toiselle puoliskolle lihapullakastiketta ja ripottele päälle mozzarellaraastetta ja basilikan lehtiä. Varmista, että täyte ei ole aivan reunalla. Taita täyttämätön puolisko täytetyn päälle ja paina taikinan reunat käsin tai haarukalla umpeen.
  6. Paista kerrallaan 2–3 calzonea 250-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Tarjoile calzone heti tai ota mukaan esimerkiksi piknikille.