Lehtikaalisalaatti

45 min
4

Arvostele resepti

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti yhdistää rapean lehtikaalin ja uunissa kevyesti paahtuneen kurpitsan makoisaksi kokonaisuudeksi. Sinappi-hunajakastike tuo salaattiin makeaa ja hieman terävyyttä, ja vuohenjuusto sekä kurpitsansiemenet viimeistelevät makuelämyksen. Salaatti sopii niin värikkääksi lisukkeeksi kuin kevyeksi pääruoaksi, ja kurpitsan voi helposti korvata esimerkiksi porkkanalla tai bataatilla.

Kurpitsa-lehtikaalisalaatti

1 kg
myskikurpitsa (tai tavallista kurpitsaa)
3 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
lehtikaalia

Sinappi-hunajakastike

1 rkl
dijon-sinappia
2 rkl
hunajaa
0,75 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä

Viimeistelyyn

300 g
vuohenjuustoa viipaloituna
50 g
kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Kurpitsa-lehtikaalisalaatti

  1. Kuori myskikurpitsa ja poista sisustasta siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta kurpitsa öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 7 minuuttia. Ota pelti uunista, lisää pellille lehtikaali ja paahda kurpitsoja ja lehtikaalia uunissa vielä noin 3–5 minuuttia. Nosta kypsät kasvikset huoneenlämpöön.

Sinappi-hunajakastike

  1. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa dijon-sinappi ja hunaja. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike lämpimien kurpitsojen ja lehtikaalien joukkoon.
  2. Nosta maustetut kurpitsat ja lehtikaalit tarjoiluastialle. Viimeistele lehtikaalisalaatti vuohenjuustoviipaleilla ja kurpitsansiemenillä.

Tutustu myös

Jos haluat lisää helppoja ja ravitsevia salaattivaihtoehtoja, tutustu myös Keijun linssisalaattiin.