Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Lehtikaalisalaatti
45 min
4
Lehtikaalisalaatti yhdistää rapean lehtikaalin ja uunissa kevyesti paahtuneen kurpitsan makoisaksi kokonaisuudeksi. Sinappi-hunajakastike tuo salaattiin makeaa ja hieman terävyyttä, ja vuohenjuusto sekä kurpitsansiemenet viimeistelevät makuelämyksen. Salaatti sopii niin värikkääksi lisukkeeksi kuin kevyeksi pääruoaksi, ja kurpitsan voi helposti korvata esimerkiksi porkkanalla tai bataatilla.
Kurpitsa-lehtikaalisalaatti |
|
| 1 kg |
myskikurpitsa (tai tavallista kurpitsaa)
|
| 3 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 200 g |
lehtikaalia
|
Sinappi-hunajakastike |
|
| 1 rkl |
dijon-sinappia
|
| 2 rkl |
hunajaa
|
| 0,75 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
Viimeistelyyn |
|
| 300 g |
vuohenjuustoa viipaloituna
|
| 50 g |
kurpitsansiemeniä
|
Valmistusohje
Kurpitsa-lehtikaalisalaatti
- Kuori myskikurpitsa ja poista sisustasta siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta kurpitsa öljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 7 minuuttia. Ota pelti uunista, lisää pellille lehtikaali ja paahda kurpitsoja ja lehtikaalia uunissa vielä noin 3–5 minuuttia. Nosta kypsät kasvikset huoneenlämpöön.
Sinappi-hunajakastike
- Valmista kastike sekoittamalla kulhossa dijon-sinappi ja hunaja. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike lämpimien kurpitsojen ja lehtikaalien joukkoon.
- Nosta maustetut kurpitsat ja lehtikaalit tarjoiluastialle. Viimeistele lehtikaalisalaatti vuohenjuustoviipaleilla ja kurpitsansiemenillä.
Tutustu myös
Jos haluat lisää helppoja ja ravitsevia salaattivaihtoehtoja, tutustu myös Keijun linssisalaattiin.