Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Lehtikaalisalaatti
45 min
4
                    Lehtikaali saa tässä syksyisessä salaatissa kaverikseen kurpitsan. Kurpitsan tilalla voi käyttää myös porkkanaa tai bataattia.
                                Aineosat | 
                        |
| 1 kg | 
                                     
                                                                                myskikurpitsa (tai tavallista kurpitsaa)
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 3 rkl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                         | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0,5 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 200 g | 
                                     
                                                                                lehtikaalia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
                                Sinappi-hunajakastike | 
                        |
| 1 rkl | 
                                     
                                                                                dijon-sinappia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 2 rkl | 
                                     
                                                                                hunajaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0,75 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                             | 
                            
                                Viimeistelyyn | 
                        |
| 300 g | 
                                     
                                                                                vuohenjuustoa viipaloituna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 50 g | 
                                     
                                                                                kurpitsansiemeniä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
Valmistusohje
- Kuori myskikurpitsa ja poista sisustasta siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta kurpitsa öljyllä, suolalla ja pippurilla.
 - Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 7 minuuttia. Ota pelti uunista, lisää pellille lehtikaali ja paahda kurpitsoja ja lehtikaalia uunissa vielä noin 3–5 minuuttia. Nosta kypsät kasvikset huoneenlämpöön.
 - Valmista kastike sekoittamalla kulhossa dijon-sinappi ja hunaja. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike lämpimien kurpitsojen ja lehtikaalien joukkoon.
 - Nosta maustetut kurpitsat ja lehtikaalit tarjoiluastialle. Viimeistele lehtikaalisalaatti vuohenjuustoviipaleilla ja kurpitsansiemenillä.