Lehtikaalisalaatti

45 min
4

Arvostele resepti

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaali saa tässä syksyisessä salaatissa kaverikseen kurpitsan. Kurpitsan tilalla voi käyttää myös porkkanaa tai bataattia.

Aineosat

1 kg
myskikurpitsa (tai tavallista kurpitsaa)
3 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
lehtikaalia

Sinappi-hunajakastike

1 rkl
dijon-sinappia
2 rkl
hunajaa
0,75 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä

Viimeistelyyn

300 g
vuohenjuustoa viipaloituna
50 g
kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  1. Kuori myskikurpitsa ja poista sisustasta siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta kurpitsa öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 7 minuuttia. Ota pelti uunista, lisää pellille lehtikaali ja paahda kurpitsoja ja lehtikaalia uunissa vielä noin 3–5 minuuttia. Nosta kypsät kasvikset huoneenlämpöön.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa dijon-sinappi ja hunaja. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike lämpimien kurpitsojen ja lehtikaalien joukkoon.
  4. Nosta maustetut kurpitsat ja lehtikaalit tarjoiluastialle. Viimeistele lehtikaalisalaatti vuohenjuustoviipaleilla ja kurpitsansiemenillä.