Keijun Sateenkaarikakkutikkarit

50 min
25 kpl

Arvostele resepti

Keijun Sateenkaarikakkutikkarit

Kakkupohja

2
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljarouhetta
100 g
Keiju juoksevaa
130 g
tummaa suklaata

Lisäksi

100 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl
tomusokeria

Kuorrutus

130 g
tummaa suklaata
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
erilaisia strösseleitä

Valmistusohje

Kakkutikkarit ovat loistava vaihtoehto tavalliselle kakulle mihin tahansa juhlaan tai kahvihetkeen. Erilaisilla strösseleillä tai muilla koristeilla kakkutikkareista saa mieleisensä lastenjuhliin tai aikuisten cocktail-iltaan. Eikä se valmistuskaan vaikeaa ole: kaikki lähtee liikkeelle pehmeästä ja maukkaasta suklaakakkupohjasta, josta pyöritellään palloja. Kakkupallot ovat melko painavia, joten mitä tahansa hammastikkuja ei tule käyttää tikkaritikkuina. Puisia ja tukevia tikkaritikkuja on saatavilla ainakin muutamissa askarteluliikkeissä.

Kakkupohjan valmistus:

Vaahdota keskenään kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljarouhe. Lisää jauhoseos vaahtoon puuhaarukalla varovasti käännellen. Sekoita Keiju Juokseva ja sulatettu tumma suklaa keskenään kattilassa. Kaada suklaaseos taikinaan ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla käännellen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 25 minuutin ajan. Jäähdytä kakku täysin.

Jauha / murskaa jäähtynyt kakkupohja murumaiseksi monitoimikoneella tai sormin. Sekoita kakkumuruun tuorejuusto ja tomusokeri, nypi seos tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta 25 palloa ja laita ne lautaselle.

Työnnä palloihin tikkaritikut (muoviset tai puiset). Laita kakkutikkarit yöksi jääkaappiin vetäytymään ja kovettumaan.

Laita tummat suklaapalat ja Keiju rypsiöljy kattilaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Kun tumma suklaa on täysin sulanut, nosta kattila pois liedeltä. Kasta kakkutikkarit tummassa suklaassa. Kopsuttele ylimääräiset tummat suklaat pois varovasti. Koristele kakkutikkarit strösseleillä ennen kuin tumma suklaa kovettuu.

Aseta kakkutikkarit pystyasentoon kuivumaan. Alustana voi käyttää esimerkiksi styroksia tai kuvan mukaisesti puolikasta hunajamelonia, johon on painettu reikiä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta