Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Karamellisoitu sipulipasta
40 min
4
                    Karamellisoitu sipulipasta on makua täynnä oleva täyteläinen kasvisruoka. Sipulin pitkä ruskistaminen vie aikaa, mutta on sen arvoista.
                                Aineosat | 
                        |
| 0,5 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                             | 
                            
| 2 | 
                                     
                                                                                shalottisipulia 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 2 | 
                                     
                                                                                punasipulia 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 100 g | 
                                     
                                                                                aurinkokuivattuja tomaatteja
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 2 dl | 
                                     
                                                                                laktoositonta kuohukermaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 | 
                                     
                                                                                sitruunan mehu ja kuori raastettuna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 ruukku | 
                                     
                                                                                tuoretta ruohosipulia 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 
                                     | 
                            |
| 400 g | 
                                     
                                                                                kuivaspagettia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 
                                     
                                                                                raastettua parmesaania
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            |
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kuumaksi paistinpannulla. Lisää pannulle pilkotut sipulit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kuullota sipuleita keskikovalla lämmöllä 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
 - Lisää pannulle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä kuohukerma ja keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
 - Keitä spagetti kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen 1,5 dl.
 - Mausta kastike sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
 - Kaada keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja ohenna pastan keitinvedellä kastike haluamasi paksuiseksi (n. 0,5 – 1,5 dl). Tarjoile valmis karamellisoitu sipulipasta parmesaaniraasteen kanssa.