Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Karamellisoitu sipulipasta
40 min
4
Karamellisoitu sipulipasta on täyteläinen ja maukas kasvisruoka, jossa sipulin hidas karamellisointi tuo syvän, makean ja monivivahteisen maun. Reseptissä sipuli yhdistyy kerman pehmeyteen, aurinkokuivattujen tomaattien hapokkuuteen ja sitruunan raikkauteen, mikä luo tasapainoisen ja ylellisen makuelämyksen. Kokeile, kun haluat jotain lämmittävää, täyttävää ja samalla kevyen kasvispainotteista.
Karamellisoitu sipulipasta |
|
| 0,5 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 2 |
shalottisipulia
|
| 2 |
punasipulia
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 100 g |
aurinkokuivattuja tomaatteja
|
| 2 dl |
laktoositonta kuohukermaa
|
| 1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
| 1 ruukku |
tuoretta ruohosipulia
|
|
|
|
| 400 g |
kuivaspagettia
|
|
raastettua parmesaania
|
|
Valmistusohje
Karamellisoitu sipulipasta
- Kuumenna öljy kuumaksi paistinpannulla. Lisää pannulle pilkotut sipulit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kuullota sipuleita keskikovalla lämmöllä 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
- Lisää pannulle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä kuohukerma ja keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Keitä spagetti kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen 1,5 dl.
- Mausta kastike sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
- Kaada keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja ohenna pastan keitinvedellä kastike haluamasi paksuiseksi (n. 0,5 – 1,5 dl). Tarjoile valmis karamellisoitu sipulipasta parmesaaniraasteen kanssa.
Kokeile myös
Tutustu myös helppoon ja herkulliseen kana-halloumipastaan!