Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Kana-halloumipasta
30 min
4
Kana-halloumipasta on helppo ja nopea arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Mehukas broileri, rapeaksi paistettu halloumi ja täyteläinen tomaattikastike muodostavat kokonaisuuden, joka on täynnä makua. Tomaattinen halloumipasta sopii mainiosti kiireiseen arki-iltaan tai rennompaan viikonloppulounaaseen, ja sen voi viimeistellä raikkaalla vihersalaatilla ja ripauksella parmesaania.
Kastike |
|
| 0,5 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 300 g |
broilerin filee- tai paistisuikaleita
|
| 200 g |
laktoositonta halloumijuustoa
|
| 1 |
punasipuli
|
| 2 rkl |
tomaattipyreetä
|
| 400 g |
pizzakastiketta tai tomaattimurskaa
|
| 2 dl |
laktoositonta kuohukermaa
|
| 1 rkl |
sokeria
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 40 g |
pinaattia
|
Pasta |
|
| 400 g |
kuivapastaa (esimerkiksi tagliatelle)
|
Viimeistelyyn |
|
|
Raastettua parmesaania
|
|
Valmistusohje
Kastike
- Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa. Lisää broilerisuikaleet sekä kuutioitu halloumijuusto ja paista, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan (n. 2–3 min).
- Lisää sipuli ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä noin 1–2 minuutin ajan. Lisää pizzakastike sekä kuohukerma ja keitä kastiketta 10 minuutin ajan. Mausta lopuksi sokerilla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon pinaatti.
Pasta
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Viimeistely
- Lisää kastike kypsän pastan joukkoon. Viimeistele valmis kana-halloumipasta parmesaanilla.
Tutustu myös
Jos haluat lisää maukkaita ja raikkaita pastahetkiä, tutustu myös limonellopastaan. Kana- tai halloumiversio jogurttikastikkeella tarjoaa raikkaan ja täyteläisen vaihtoehdon arkeen tai viikonloppuun.