Kana-halloumipasta

30 min
4

Arvostele resepti

Kana-halloumipasta

Kana-halloumipasta on helppo ja nopea arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Mehukas broileri, rapeaksi paistettu halloumi ja täyteläinen tomaattikastike muodostavat kokonaisuuden, joka on täynnä makua. Tomaattinen halloumipasta sopii mainiosti kiireiseen arki-iltaan tai rennompaan viikonloppulounaaseen, ja sen voi viimeistellä raikkaalla vihersalaatilla ja ripauksella parmesaania.

Kastike

0,5 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
300 g
broilerin filee- tai paistisuikaleita
200 g
laktoositonta halloumijuustoa
1
punasipuli
2 rkl
tomaattipyreetä
400 g
pizzakastiketta tai tomaattimurskaa
2 dl
laktoositonta kuohukermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
40 g
pinaattia

Pasta

400 g
kuivapastaa (esimerkiksi tagliatelle)

Viimeistelyyn

Raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kastike

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa. Lisää broilerisuikaleet sekä kuutioitu halloumijuusto ja paista, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan (n. 2–3 min).
  2. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä noin 1–2 minuutin ajan. Lisää pizzakastike sekä kuohukerma ja keitä kastiketta 10 minuutin ajan. Mausta lopuksi sokerilla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon pinaatti.

Pasta

  1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Viimeistely

  1. Lisää kastike kypsän pastan joukkoon. Viimeistele valmis kana-halloumipasta parmesaanilla.

Tutustu myös

Jos haluat lisää maukkaita ja raikkaita pastahetkiä, tutustu myös limonellopastaan. Kana- tai halloumiversio jogurttikastikkeella tarjoaa raikkaan ja täyteläisen vaihtoehdon arkeen tai viikonloppuun.