Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Italialainen papusalaatti
aktiivinen 20 min, passiivinen 3 h
4
Italialainen papusalaatti on helppo ja täyteläinen salaatti, jossa pavut, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja tuore basilika saavat makua kevyestä, sitruunaisen vivahteikkaasta marinadista. Helppo annos sopii niin arkeen lisukkeeksi kuin juhlien tarjottavaksikin.
Papusalaatti |
|
| 230 g |
valkoisia papuja suolaliemessä
|
| 230 g |
papusekoitusta suolaliemessä
|
| 100 g |
aurinkokuivattua tomaattia
|
| 2 |
suippopaprikaa
|
| 1 ruukku |
tuoretta basilikaa
|
| 90 g |
salamia tai kinkkua
|
Marinadi |
|
| 0,25 dl |
sherry- tai punaviinietikkaa
|
| 0,25 dl |
vaahterasiirappia
|
| 1 |
sitruunan kuori raastettuna
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 1 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
Valmistusohje
Papusalaatti
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit, paprikat sekä salami. Sekoita pavut, aurinkokuivatut tomaatit, paprika, basilika ja salami sekaisin.
Marinadi
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki muut aineet öljyä luukuunottamatta sekaisin. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana ja sekoita marinadia vispilällä.
- Sekoita marinadi papuseoksen joukkoon ja anna maustua jääkapissa vähintään 3 tunnin ajan. Nosta papusalaatti tarjolle puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki
Marinoitu papusalaatti voidaan valmistaa etukäteen jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin maut ehtivät imeytyä papuihin paremmin. Säilykepapujen sijasta voit myös keittää pavut itse kuivatuista pavuista.