Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Italialainen papusalaatti
aktiivinen 20 min, passiivinen 3 h
4
                    Italialaisen papusalaatin voi valmistaa etukäteen jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin maut ehtivät imeytyä papuihin paremmin. Säilykepapujen sijasta voit myös keittää pavut itse kuivatuista pavuista.
                                Aineosat | 
                        |
| 230 g | 
                                     
                                                                                valkoisia papuja suolaliemessä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 230 g | 
                                     
                                                                                papusekoitusta suolaliemessä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 100 g | 
                                     
                                                                                aurinkokuivattua tomaattia 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 2 | 
                                     
                                                                                suippopaprikaa 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 ruukku | 
                                     
                                                                                tuoretta basilikaa 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 90 g | 
                                     
                                                                                salamia tai kinkkua 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
                                Marinadi | 
                        |
| 0,25 dl | 
                                     
                                                                                sherry- tai punaviinietikkaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 0,25 dl | 
                                     
                                                                                vaahterasiirappia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 | 
                                     
                                                                                sitruunan kuori raastettuna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                             | 
                            
Valmistusohje
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit, paprikat sekä salami. Sekoita pavut, aurinkokuivatut tomaatit, paprika, basilika ja salami sekaisin.
 - Valmista marinadi sekoittamalla kaikki muut aineet öljyä luukuunottamatta sekaisin. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana ja sekoita marinadia vispilällä.
 - Sekoita marinadi papuseoksen joukkoon ja anna maustua jääkapissa vähintään 3 tunnin ajan. Nosta papusalaatti tarjolle puoli tuntia ennen tarjoilua.