Italialainen papusalaatti

aktiivinen 20 min, passiivinen 3 h
4

Arvostele resepti

Italialainen papusalaatti

Italialaisen papusalaatin voi valmistaa etukäteen jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin maut ehtivät imeytyä papuihin paremmin. Säilykepapujen sijasta voit myös keittää pavut itse kuivatuista pavuista.

Aineosat

230 g
valkoisia papuja suolaliemessä
230 g
papusekoitusta suolaliemessä
100 g
aurinkokuivattua tomaattia
2
suippopaprikaa
1 ruukku
tuoretta basilikaa
90 g
salamia tai kinkkua

Marinadi

0,25 dl
sherry- tai punaviinietikkaa
0,25 dl
vaahterasiirappia
1
sitruunan kuori raastettuna
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
1 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä

Valmistusohje

  1. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, paprikat sekä salami. Sekoita pavut, aurinkokuivatut tomaatit, paprika, basilika ja salami sekaisin. 
  2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki muut aineet öljyä luukuunottamatta sekaisin. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana ja sekoita marinadia vispilällä.
  3. Sekoita marinadi papuseoksen joukkoon ja anna maustua jääkapissa vähintään 3 tunnin ajan. Nosta papusalaatti tarjolle puoli tuntia ennen tarjoilua.