Hampurilaissämpylät

4 kpl

Arvostele resepti

Keijun herkulliset hampurilaissämpylät täytettynä ja valmiina nautittavaksi

Sämpylätaikina

5 dl
maitoa
2 ps
kuivahiivaa
2 rkl
suolaa
7 dl
sämpyläjauhoja
3/4 dl
Keiju rypsiöljyä

Pinnalle

vettä
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Unohda pikaravintoloiden hampurilaiset ja valmista itse hampurilaissämpyläsi haluamillasi täytteillä käden käänteessä tällä helpolla ja herkullisella ohjeella. Takuuvarmasti hyvää ja maukasta, sekä mikä parasta: itse tehtyä.

Lämmitä maito n. 40-45 asteiseksi. Lisää maitoon kuivahiivat.
Lisää maitoon suola.
Lisää maitoon sämpyläjauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa samalla.
Lisää Keiju rypsiöljyä taikinaan viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
Kohota taikinaa vedottomassa ja lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta neljä sämpylää. Kohota sämpylöitä liinan alla n. 15 minuutin ajan.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele niiden pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista sämpylöitä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuutin ajan.
Halkaise sämpylät hieman jäähtyneenä ja täytä haluamillasi täytteillä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta