Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Halloween-mutakakku
12
Raaka-aineet: |
|
200 g |
Keiju rypsiöljyä
|
200 g |
tummaa suklaata
|
2 dl |
sokeria
|
0.25 dl |
suolaa
|
1.5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
4 |
kananmunaa
|
Kuorrutus |
|
100 g |
tummaa suklaata
|
1 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
sokerikuorrutetta
|
Valmistusohje
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Lämmitä rypsiöljy ja paloiteltu tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes suklaa sulaa. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken.
- Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan.
- Lisää sitten kaikki kuivat aineet suklaaseoksen joukkoon ja sekoita.
- Lisää kananmunat yksitellen käsivispilällä hyvin sekoittaen.
- Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm kokoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä pehmeä, se jähmettyy hieman jäähtyessään.
- Koristele kakku sulattamalla tumma suklaa. Lisää rypsiöljy suklaaseen pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kaada seos kakun päälle ja tasoita lastalla tai litteällä veitsellä. Tee sokerikuorrutteella spiraalimainen kuvio suklaan päälle ja sitten hämäkinseittikuvio vetämällä esimerkiksi cocktailtikulla viivoja kakun keskeltä sivuille.