Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Halloween-munkit

1,5 h

12

Hauskat halloween-munkit maistuvat kurpitsalta. Sisältä löytyy kurpitsansiemenistä valmistettu makea pyree. Kurpitsamunkkien maun täydentää kirpeänmakea tyrni-sokeripinta.
Taikina |
|
1 |
pieni myskikurpitsa (n.2 dl kurpitsasosetta)
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
ripaus suolaa
|
|
3 dl |
maitoa
|
2 pss |
kuivahiivaa
|
2 dl |
sokeria
|
1 rkl |
kardemummaa
|
ripaus suolaa
|
|
12,5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Paistamiseen |
|
1 l |
Keiju rypsiöljyä
|
Täytteeseen |
|
2 dl |
kurpitsansiemeniä
|
1 dl |
sokeria
|
1 dl |
vettä
|
ripaus suolaa
|
|
Pinnalle |
|
1,5 dl |
sokeria
|
2 rkl |
tyrnijauhetta
|
syötäviä silmiä koristeluun
|
|
(1 rivi suklaata sulatettavaksi silmien liimaamiseen)
|
Valmistusohje
- Kuori ja pilko pieni myskikurpitsa paloiksi. Lisää paloihin öljy ja ripaus suolaa. Paahda 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes ovat täysin kypsyneet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Lisää maito ja kurpitsasose kattilaan (seosta tulee olla yhteensä 5 dl) ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Laita seos yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä koko ajan vaivaten.
- Kohota munkkitaikinaa n. 30 minuuttia. Kohottamisen aikana valmista kurpitsatäyte.
- Laita kurpitsansiemenet, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsansiemenet on pehmenneet. Mausta suolalla. Laita seos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi pyreeksi. Laita kurpitsasose tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa taikina 12:n osaan. Pyöritä pyöreiksi munkeiksi, tee reikä keskelle ja kohota alustalla vielä noin 15 minuuttia.
- Kaada rypsiöljy korkeareunaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai pienellä taikinapalalla, öljyn tulisi olla noin 180-asteista. Uppopaista munkkeja rypsiöljyssä kattilassa noin 3 minuuttia molemmin puolin. Valuta kypsistä munkeista ylimääräinen öljy pois.
- Pursota kurpitsansiementäytettä munkkeihin. Pyörittele munkit tyrnijauhe-sokeriseoksessa ja koristele silmillä. Silmät tarttuvat täytteen pursotuskohtiin tai voit halutessasi sulattaa hieman suklaata, jolla liimaat silmät kiinni halloween-munkkeihin.