Grillattuja persikoita ja vaahdotettua ricottaa

45 min
4

Arvostele resepti

Grillattuja persikoita ja vaahdotettua ricottaa

Grillattujen persikoiden tilalla voit tarjota myös esimerkiksi päärynöitä, nektariineja tai veriappelsiinin lohkoja, mikä vain näistä on parhaimmillaan sesongissa. Vaahdotetun ricotan voi maustaa myös esimerkiksi limen tai sitruunan kuorella.

Vaahdotettu ricotta

500 g
ricottajuustoa
3 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa

Grillatut persikat

400 g
persikoita lohkottuna ja kivet poistettuna
2 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 tl
suolaa

Paahdetut kurpitsansiemenet

3 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
100 g
kurpitsansiemeniä
ripaus suolaa

Chilihunaja

2 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
2 tl
chilirouhetta
1 dl
hunajaa
1 rkl
etikkaa
mintun lehtiä koristeluun

Valmistusohje

  1. Laita kaikki vaahdotetun ricotan ainekset kulhoon. Vaahdota käsivatkaimella tai yleiskoneessa noin 1 minuutin ajan.
  2. Pyörittele persikat kulhossa öljyssä ja mausta suolalla. Grillaa persikoita kovalla lämmöllä grillissä noin 30 sekuntia tai minuutti per puoli. Nosta persikat sivuun odottamaan tarjoilua.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää joukkoon kurpitsansiemenet ja paahda öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä kurpitsansiemenet leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Valmista chilihunaja kuumentamalla kaikki ainesosat kiehuvaksi kattilassa. Sekoita vispilällä sekaisin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Kasaa annos levittämällä vaahdotettua ricottaa tarjoiluastian pohjalle, lusikoi päälle grillattuja persikoita ja ripottele pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä. Lusikoi lopuksi koko komeuden päälle chilihunajaa. Viimeistele annos mintun lehdillä.