Keiju Grilli & Marinadi -öljy on kausituote ja saatavilla vain rajoitetusti. Keiju Grilli & Marinadi –öljy on valkosipulilla, timjamilla ja…
Lue lisää
Grillattuja persikoita ja vaahdotettua ricottaa

45 min

4

Grillattujen persikoiden tilalla voit tarjota myös esimerkiksi päärynöitä, nektariineja tai veriappelsiinin lohkoja, mikä vain näistä on parhaimmillaan sesongissa. Vaahdotetun ricotan voi maustaa myös esimerkiksi limen tai sitruunan kuorella.
Vaahdotettu ricotta |
|
500 g |
ricottajuustoa
|
3 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 tl |
suolaa
|
Grillatut persikat |
|
400 g |
persikoita lohkottuna ja kivet poistettuna
|
2 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 tl |
suolaa
|
Paahdetut kurpitsansiemenet |
|
3 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
100 g |
kurpitsansiemeniä
|
ripaus suolaa
|
|
Chilihunaja |
|
2 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 tl |
chilirouhetta
|
1 dl |
hunajaa
|
1 rkl |
etikkaa
|
|
|
mintun lehtiä koristeluun
|
Valmistusohje
- Laita kaikki vaahdotetun ricotan ainekset kulhoon. Vaahdota käsivatkaimella tai yleiskoneessa noin 1 minuutin ajan.
- Pyörittele persikat kulhossa öljyssä ja mausta suolalla. Grillaa persikoita kovalla lämmöllä grillissä noin 30 sekuntia tai minuutti per puoli. Nosta persikat sivuun odottamaan tarjoilua.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää joukkoon kurpitsansiemenet ja paahda öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä kurpitsansiemenet leivinpaperin päälle kuivumaan.
- Valmista chilihunaja kuumentamalla kaikki ainesosat kiehuvaksi kattilassa. Sekoita vispilällä sekaisin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kasaa annos levittämällä vaahdotettua ricottaa tarjoiluastian pohjalle, lusikoi päälle grillattuja persikoita ja ripottele pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä. Lusikoi lopuksi koko komeuden päälle chilihunajaa. Viimeistele annos mintun lehdillä.