Keiju Grilli & Marinadi -öljy on kausituote ja saatavilla vain rajoitetusti. Keiju Grilli & Marinadi –öljy on valkosipulilla, timjamilla ja…
Lue lisää
Grillattu nautacarpaccio ja salsa verde

aktiivinen 1 h, passiivinen 2 h

6

Carppaccio saa lisää makua Keiju Grilli & Marinadi -öljystä ja grillipinnasta. Voit leikata carpaccion myös pikaisesti grillauksen jälkeen, mutta kevyt pakastaminen helpottaa lihan leikkaamista.
Carpaccio |
|
400 g |
naudan ulkofileetä
|
3 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 tl |
suolaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl |
savupaprikajauhetta
|
Salsa verde |
|
70 g |
kapriksia valutettuna
|
6 kpl |
sardellifileitä
|
1 ruukku |
lehtipersiljaa
|
0,5 ruukku |
mintun lehtiä
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl |
sokeria
|
ripaus suolaa ja savupaprikajauhetta
|
|
Viimeistelyyn |
|
2 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
sormisuolaa
|
|
rouhittua mustapippuria
|
|
n. 50 g |
parmesaanilastuja
|
Valmistusohje
- Valmista carppaccio maustamalla ulkofilee öljyllä ja mausteilla. Grillaa ulkofilee pikaisesti noin 30 sekunnin tai minuutin ajan kovalla lämmöllä grillissä. Jos sinulla ei ole grilliä käytössäsi voit myös paahtaa ulkofileen kuumalla pannulla nopeasti jokaiselta sivulta.
- Nosta carpaccio pois grillistä ja jäähdytä lautasen päällä pakkasessa noin 1–2 tunnin ajan.
- Valmista salsa verde soseuttamalla kaikki ainekset nopeasti tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimen kanssa. Kastike saa jäädä karkeaksi.
- Siivuta hieman kohmeinen carpaccio ohuiksi viipaleiksi tarjoiluastialle. Sudi pullasudilla carpaccion pintaan öljyä. Mausta carpaccio sormisuolalla ja rouhi pinnalle mustapippuria. Lusikoi päälle salsa verdeä ja viimeistele annos lopuksi parmesaanilastuilla.