Grillattu nautacarpaccio ja salsa verde

aktiivinen 1 h, passiivinen 2 h
6

Arvostele resepti

Grillattu nautacarpaccio ja salsa verde

Carppaccio saa lisää makua Keiju Grilli & Marinadi -öljystä ja grillipinnasta. Voit leikata carpaccion myös pikaisesti grillauksen jälkeen, mutta kevyt pakastaminen helpottaa lihan leikkaamista.

Carpaccio

400 g
naudan ulkofileetä
3 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
2 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
savupaprikajauhetta

Salsa verde

70 g
kapriksia valutettuna
6 kpl
sardellifileitä
1 ruukku
lehtipersiljaa
0,5 ruukku
mintun lehtiä
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
sokeria
ripaus suolaa ja savupaprikajauhetta

Viimeistelyyn

2 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
n. 50 g
parmesaanilastuja

Valmistusohje

  1. Valmista carppaccio maustamalla ulkofilee öljyllä ja mausteilla. Grillaa ulkofilee pikaisesti noin 30 sekunnin tai minuutin ajan kovalla lämmöllä grillissä. Jos sinulla ei ole grilliä käytössäsi voit myös paahtaa ulkofileen kuumalla pannulla nopeasti jokaiselta sivulta.
  2. Nosta carpaccio pois grillistä ja jäähdytä lautasen päällä pakkasessa noin 1–2 tunnin ajan.
  3. Valmista salsa verde soseuttamalla kaikki ainekset nopeasti tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimen kanssa. Kastike saa jäädä karkeaksi.
  4. Siivuta hieman kohmeinen carpaccio ohuiksi viipaleiksi tarjoiluastialle. Sudi pullasudilla carpaccion pintaan öljyä. Mausta carpaccio sormisuolalla ja rouhi pinnalle mustapippuria. Lusikoi päälle salsa verdeä ja viimeistele annos lopuksi parmesaanilastuilla.