Grillattu kukkakaali ja hummus

45 min
4

Arvostele resepti

Grillattu kukkakaali ja hummus

Tarjoile grillattua mausteista kukkakaalia ja herkullista hummusta grilliruokien kaverina tai nautiskele sellaisenaan. Tämä resepti tarjoaa täyteläisiä makuja sekä terveellisiä vaihtoehtoja, ja sen valmistaminen on helppoa ja vaivatonta. Grillattu kukkakaali on täynnä makua ja koostumusta, ja marinadi tuo siihen herkullisen mausteisen säväyksen. Grillattu kukkakaali on täydellinen lisuke savustetun kalan tai grillatun kanan rinnalla, ja sen purutuntuma tekee siitä vastustamattoman herkullisen. Lähi-idän herkku, hummus, täydentää grillattua kukkakaalia mitä parhaimmin. Reseptillämme valmistat tuossa tuokiossa täyteläisen hummuksen, jonka Keiju Grilli & Marinadi -öljy ja ripaus juustokuminaa kruunaavat. Tämä herkullinen ja terveellinen yhdistelmä tarjoaa täydellisen vaihtoehdon niin arkeen kuin juhlaan. (vegaaninen, gluteeniton)

Ainekset:

800 g
iso kukkakaali

Marinadi

1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
2 rkl
soijaa
20
basilikan lehteä
1
valkosipulinkynsi
1 tl
paprikajauhetta
0,5 tl
mustapippurirouhetta

Hummus

1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 dl
vettä
230 g
kikherneitä suolaliemessä
1 rkl
tahinia
0,5 tl
juustokuminaa
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria

Koristeluun

ripaus juustokuminaa
2 rkl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä

Valmistusohje

Valmista kukkakaali.

  1. Leikkaa kukkakaalista nuput irti.
  2. Halkaise isoimmat nuput puoliksi ja jätä pienemmät kokonaisiksi.
  3. Soseuta marinadin ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  4. Pyörittele kukkakaalit marinadissa.
  5. Grillaa kukkakaaleja noin 5 minuutin ajan. Kukkakaaleihin saa jäädä hieman purutuntumaa.

Valmista hummus.

  1. Laita kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
  2. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja koristele juustokuminalla ja Grilli & Marinadi -öljyllä.

Tarjoile grillatut kukkakaalit hummuksen kanssa.