Gnocchit perunamuusista

45 min - 1 h
4

Arvostele resepti

Gnocchit perunamuusista

Gnocchit valmistuvat kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneestä perunamuusista, ja taikinan oikeat määrät pysyvät tarkkoina punnitsemalla ainekset grammoina. Gnocchien keittämisen nyrkkisääntönä on, että ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Voit halutessasi muotoilla gnoccheista myös palleroita ja painaa niihin haarukalla kuvion. Tässä reseptissä gnocchit saavat seurakseen herkullisen Alla Norma -munakoiso-tomaattikastikkeen, joka tuo pastalle täyteläistä ja mehevää makua.

Gnocchi-taikina

330 g
perunamuusia
130 g
vehnäjauhoja
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja gnocchien muotoiluun

Munakoiso-tomaattikastike Alla Norma

2
munakoisoa
2 tl
suolaa
0,5 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
400 g
kokonaisia tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl
sokeria
0,75 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
viimeistelyyn parmesaaniraastetta sekä basilikaa

Valmistusohje

Gnocchit

  1. Valmista gnocchit sekoittamalla perunamuusi ja vehnäjauhot puukauhalla kulhossa sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita, kunnes kananmuna on imeytynyt taikinaan. Nosta taikina kulhosta ja vaivaa sitä käsin käyttämällä apuna vehnäjauhoja, jotta taikina ei jää pöytään kiinni.
  2. Jaa taikina neljään palaan ja rullaa paloista kämmenen avulla etusormen paksuisia tankoja. Käytä jälleen jauhoja apunasi, jos taikina meinaa jäädä kiinni käsiisi. Leikkaa veitsellä tangoista noin 3 cm kokoisia paloja. Siirrä palat jauhotetulle alustalle tai astialle odottamaan keittämistä.

Munakoiso-tomaattikastike Alla Norma

  1. Pilko sipulit sekä paloittele munakoisot. Siirrä paloitellut munakoisot siivilään ja ripottele suolaa tasaisesti niiden päälle ja itketä niitä noin 20–30 minuutin ajan. Purista munakoisot kuiviksi ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista munakoisoja noin 3 minuutin ajan. Lisää pannulle sipulit sekä tomaattipyree ja jatka paistamista 2 minuutin ajan. Huolehti, että sipulit eivät saa tummaa väriä pintaansa.
  3. Lisää säilyketomaatit sekä sokeri ja keitä kastiketta 10–15 minuutin ajan. Painele puukauhalla tai haarukalla tomaattien rakenne rikki. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä gnocchit suolatussa kiehuvassa vedessä 2–3 minuutin ajan, kunnes ne kelluvat. Valuta gnocchit ja sekoita ne kastikkeen joukkoon. Viimeistele gnocchit tuoreella basilikalla ja parmesaanilla.

Vinkki

Tutustu myös herkulliseen kana-tortellinikeittoon!