Resepti

Valkosipulimajoneesi: |
|
1 | kananmuna |
2 dl | Keiju rypsiöljyä |
erilaisia yrttejä | |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tl | sinappia |
1 rkl | sitruunanmehua |
ripaus suolaa ja mustapippuria | |
Friteerattu kana: |
|
400 g | kananfileetä |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | cajun maustetta |
0,5 dl | vehnäjauhoja |
1 | kananmuna |
1 dl | korppujauhoja |
Keiju rypsiöljyä |

noin 1 tunti
Valmistusohje
Valkosipulimajoneesi
1. Käytä valmistuksessa huoneenlämpöisiä kananmunia ja öljyä.
2. Murskaa valkosipulit ja hienonna haluamasi yritit.
3. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella pohjasta alkaen kohti pintaa.
4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Friteerattu kana
1. Mausta kana suolalla ja cajun mausteella.
2. Pyörittele maustetut kanat vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa.
3. Kuumenna öljy 175 asteiseksi.
4. Friteeraa paneroidut kanat öljyssä kauniin kullanruskeiksi (noin 5 min).
5. Tarjoa friteerattu kana valkosipulimajoneesin kanssa.
Tämä resepti on yhteistyöresepti Eerika Takalan kanssa.