Chicken and romesco

1 h
4

Arvostele resepti

Chicken and romesco

Voit valmistaa tästä leivästä kasvisversion korvaamalla kanan esimerkiksi halloumilla, fetajuustolla tai paahdetuilla kikherneillä. Ylitse jäänyttä romescoa voit käyttää esimerkiksi pastakastikkeena tai dippinä.

Pikkelöity punasipuli

0,5 dl
omena-, riisi- tai valkoviinietikkaa
0,5 dl
vettä
0,5 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1
iso punasipuli suikaloituna

Romescokastike

350 g
paahdettua paprikaa valutettuna
160 g
kokonaisia manteleita paahdettuna
0,75 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
1,5 tl
suolaa
0,25 dl
sokeria
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria

Paneroitu broilerin paistileike

450 g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2 dl
panko- tai korppujauhoja
1,5 dl
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
320 g
pitaleipiä
4 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä
1
sydänsalaatti paloiteltuna
2 rkl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

  1. Valmista pikkelöity punasipuli sekoittamalla etikka, vesi, sokeri ja suola kattilassa sekaisin. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri on liuennut. Kaada lämmin neste punasipulien päälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
  2. Valmista romescokastike soseuttamalla kaikki ainekset karkeaksi tahnaksi tehosekoittimella. Laita valmis kastike sivuun odottamaan leipien kokoamista.
  3. Kuivaa broilerin paistileikkeet talouspaperilla. Laita vehnäjauhot, kananmunat ja pankojauhot kaikki erillisiin astioihin. Sekoita munien rakenne rikki haarukalla tai vispilällä. Pyöritä paistileikkeet ensin kauttaaltaan vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  4. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa kuumaksi. Paista paistileikkeitä molemmin puolin keskikovalla lämmöllä noin 2 minuutin ajan per puoli, kunnes pinta on kullanruskea.
  5. Lämmitä pitaleipiä mikrossa 30 sekunnin ajan. Avaa pitaleivät reunasta. Voitele pitaleivät valkosipulilevitteellä. Valuta pikkelöidyt punasipulit siivilässä. Sekoita pikkelöidyt punasipulit salaatin ja yrttiöljyn kanssa kulhossa sekaisin.
  6. Täytä pitaleivät ensin romescokastikeella. Lisää sen jälkeen salaattia ja laita viimeisenä leivän sisään paistileike.