Keiju Pizzaöljy on oreganolla, tomaatilla ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy joka on täydellinen makulisä kaikkiin pizzoihin. Lisää taikinaan, mausta kastike tai…
Lue lisää
Chicken piccatta

1 h

4

Chicken piccata on täyteläinen rapea kanaleike, joka saa raikkautta kaprisvinegretistä. Oivallinen lisuke tälle annokselle on esimerkiksi paahdetut perunat tai sitruunarisotto.
Kanaleikkeet |
|
600 g |
broilerin paistileikkeitä
|
1 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
suolaa
|
2 |
kananmunaa
|
2 dl |
panko- tai korppujauhoja
|
1 dl |
Keiju Pizzaöljyä paistamiseen
|
Kaprisvinegretti |
|
2 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
1 dl |
Keiju Pizzaöljyä
|
3 rkl |
sokeria
|
40 g |
kapriksia hienonnettuna
|
1 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
puolikas mieto chili hienonnettuna
|
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
- Nuiji paistileikkeet lihanuijalla noin 5 mm paksuisiksi leikkeiksi. Sekoita vehnäjauho ja suola sekaisin. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne sekaisin.
- Laita pankojauho omaan astiaansa. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna pizzaöljy paistinpannulla. Paista leikkeet molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Valmista vinegretti sekoittamalla sitruunamehu ja öljy kulhossa vispilällä. Lisää joukkoon pizzaöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon loput ainekset ja viimeistele chicken piccata vingretillä.