Chicken piccatta

1 h
4

Arvostele resepti

Chicken piccatta

Chicken piccata on täyteläinen rapea kanaleike, joka saa raikkautta kaprisvinegretistä. Oivallinen lisuke tälle annokselle on esimerkiksi paahdetut perunat tai sitruunarisotto.

Kanaleikkeet

600 g
broilerin paistileikkeitä
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
2 dl
panko- tai korppujauhoja
1 dl
Keiju Pizzaöljyä paistamiseen

Kaprisvinegretti

2
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 dl
Keiju Pizzaöljyä
3 rkl
sokeria
40 g
kapriksia hienonnettuna
1 ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
puolikas mieto chili hienonnettuna
0,5 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Nuiji paistileikkeet lihanuijalla noin 5 mm paksuisiksi leikkeiksi. Sekoita vehnäjauho ja suola sekaisin. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne sekaisin.
  2. Laita pankojauho omaan astiaansa. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  3. Kuumenna pizzaöljy paistinpannulla. Paista leikkeet molemmin puolin kullanruskeiksi.
  4. Valmista vinegretti sekoittamalla sitruunamehu ja öljy kulhossa vispilällä. Lisää joukkoon pizzaöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon loput ainekset ja viimeistele chicken piccata vingretillä.