Kyllä se vaan näin on. Pihasta ja metsästä löytyy yllin kyllin syötävää muinakin kuin marja-aikoina, kun vaan hieman tutkii, mitä suuhunsa voi laittaa. Villivihannekset – eli luonnosta löytyvät syötäväksi kelpaavat kasvit – ovat parhaimmillaan juuri keväällä ja alkukesällä.
Rohtoja ja ravintoa
Monia kasveja on perinteisesti keitetty teeksi tai käytetty rohtoina, mutta pihalta voi löytää ainekset myös raikkaaseen salaattiin. Esimerkiksi käenkaalia, jonka moni tuntee myös ketunleipänä, käytettiin aiemmin niin kuumeen hoitoon kuin tahranpoistoaineena. Sen lehtiä voi hyvin käyttää myös salaattien ja voileivän piristeenä. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalium- ja kalsiumsuoloja, mutta myös oksaalihappoa, minkä vuoksi liiallisia kerta-annoksia kannattaa välttää.