Hyödynnä sadonkorjuun tuoreet antimet näillä resepteillä!

Bataatti-kasvisnyytit ja raikas sitruunainen tsatsiki

Hyödynnä sadonkorjuun tuoreet antimet näillä resepteillä!

Sadonkorjuun herkulliset maut ovat täällä

Tervetuloa syksyisen sadonkorjuun aikaan, jolloin luonto tarjoaa runsaan valikoiman meheviä raaka-aineita, kasviksia, hedelmiä, marjoja, juureksia ja sieniä. Raaka-aineita, jotka ovat täynnä makua ja ravinteita. Näiden aarteiden avulla voit loihtia herkullisia ja värikkäitä ruokia, jotka hivelevät niin silmiä kuin makuhermojakin. Inspiroidu kokeilemaan sadonkorjuun reseptejämme, jotka eivät pelkästään maistu hyvältä, vaan myös tekevät hyvää. Nyt, jos koska, voit todella syödä terveellisesti. Sadonkorjuun aikaan käytetyt raaka-aineet ovat nimittäin tulvillaan ravinteita ja antioksidantteja, jotka tukevat terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Katso reseptit alta!

Katso myös Keijun Öljyakatemiasta miten helposti saat öljyistä enemmän irti keittiössä.

Kantarelli-kasvispata – sesonkia kattilasta lautaselle

Tämä herkullinen kasvispata on maistuva yhdistelmä syksyä lautasella. Ainekset ovat täydellinen kattaus sadonkorjuun aarteita: kantarellit, kesäkurpitsat, paprika, punasipuli, valkosipuli ja chilipaprika. Kantarelli-kasvispata maistuu täyteläisen makunsa ansiosta erinomaisesti sellaisenaan, mehevän, tuoreen leivän kera nautittuna. Pataruoasta nauttiminen ei kuitenkaan rajoitu vain tähän – se sopii loistavasti myös lihan, kalan tai kanan lisäkkeeksi, tuoden mukanaan syvyyttä ja rikkaita makuja. Tämä resepti tarjoaa enemmän kuin pelkän aterian – se tarjoaa tunnelman ja makuelämyksen, jossa yhdistyvät sadonkorjuun makujen runsaus ja herkullisuus.

Katso resepti

Amerikkalainen omenapiiras

Kun ilmassa alkaa tuntua syksyisiä tuulahduksia, on aika valmistautua nauttimaan myös sadonkorjuun makeista herkuista. Omenoita on tähän aikaan tarjolla runsaasti ja mikä parempi tapa hyödyntää omenasatoa kuin perinteinen amerikkalainen omenapiirakka, joka vetää vastustamattomasti suut hymyyn ja veden kielelle. Paistuvan omenapiirakan tuoksu täyttää keittiösi makealla kanelin aromilla ja odotus palkitaan, kun otat piirakan ulos uunista. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai viimeistele annos vaniljajäätelöllä tai tuoreella kermavaahdolla.

Katso resepti

Espanjalainen uunimunakas eli tortilla – perinteinen tapas eri tavalla

Sienestäjän onni löytyy metsien kätköistä – kantarellit ja muut metsäsienet kutsuvat poimimaan niiden maukkaita aarteita. Espanjalainen uunimunakas, tunnettu myös nimellä ”tortilla española”, on perinteinen tapas-annos, joka saa uuden ilmeen sekä makua ja syvyyttä juuri näistä sienistä. Voit käyttää kantarelleja tai muita metsäsieniä oman mieltymyksesi mukaan, jolloin annos saa oman uniikin luonteensa. Tässä reseptissä on kaikki tarpeellinen: rakenne, maku ja tuoreus. Tarjoile uunimunakas sellaisenaan, kylmänä tai lämpimänä, ja nauti!

Katso resepti

Paahdettu juuressalaatti rapeilla kikherneillä ja sitruunakastikkeella

Sadonkorjuun aika on täynnä mahdollisuuksia hyödyntää tuoreita raaka-aineita, ja tässä reseptissä yhdistyvät makeat juurekset, rapeat kikherneet ja kirpeän raikas sitruskastike. Makeat ja mehevät juurekset saavat uuden elämän paahdettuna, kun ne saavat kauniin kullankeltaisen värin ja herkullisen karamellisoidun maun. Rapeat kikherneet tuovat annokseen mukavan suutuntuman ja rouskuvaa nautintoa. Juuressalaatti on myös terveellinen valinta, sillä juurekset ovat täynnä vitamiineja ja kuituja, jotka pitävät sinut virkeänä ja tyytyväisenä.

Katso resepti

Tutustu myös näihin sadonkorjuun sesongin resepteihin

Nauti syksystä täysillä valmistamalla herkullisia ruokia sadonkorjuun antimista. Tästä löydät vielä lisää helposti valmistettavia, maukkaita ruokaideoita, jotka hyödyntävät sesongin tuoreita raaka-aineita. Valmista herkullista ja terveellistä ruokaa, ja koe sadonkorjuun maut parhaimmillaan.