Keijun kartonkipäällysteinen pakkaus on ekoteko

Keijun kartonkipäällysteinen pakkaus on ekoteko

 

Keiju-pakkausten ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta ja pitää se laadukkaana sekä vähentää hävikkiä. Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia tapoja tehdä Keiju-pakkauksista entistäkin luontoystävällisempiä. Kaikki Keiju-pakkaukset ovat jo nyt kierrätettävissä, ja tavoitteenamme on toteuttaa vuosittain vähintään yksi muovin määrää vähentävä pakkausuudistus.

Olemme suurin kartonkipäällysteisiä rasioita käyttävä margariinivalmistaja. Kaikki 400 gramman muovipäällysteiset Keiju-rasiat vaihdettiin vuonna 2017 kartonkipäällysteiseen pakkaukseen, joka sisältää 39 prosenttia vähemmän muovia. Uudistuksen ansiosta käytämme vuosittain yli 21 tonnia vähemmän muovia pakkauksissamme.

 

Olemme myös vähentäneet merkittävästi muovin määrää Keiju-öljypulloissa ja juoksevien margariinien pakkauksissa. Ne puhalletaan valmiiksi pulloiksi paikan päällä tuotantolaitoksellamme, mikä pienentää merkittävästi pakkausmateriaalien kuljetuksista syntyvää hiilijalanjälkeä.

 

Miten kierrätän Keiju-tuotteet?

  • Uudistuneet 400 gramman kartonkipäällysteiset Keiju-rasiat voi lajitella kartonkikeräykseen. Kartonkia ei tarvitse irrottaa rasiasta ennen kierrätykseen laittoa, rasian huuhtelu vedellä tai pyyhkiminen paperilla riittää. Rasiat voi toki kierrättää myös energiajätteenä.
  • Kaikki muoviset Keiju-pakkaukset (esimerkiksi kannet, pullot ja korkit) voi toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen.
  • Rasioiden muovisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen.
  • Kaikki lasiset Keiju-öljypullot voi toimittaa lähimpään lasinkeräyspisteeseen.

Ruoan jäämät olisi hyvä huuhtaista tai pyyhkiä pakkauksista ennen kuin ne viedään kierrätykseen.

Olemme Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen, ja ilmoitamme Ringille vuosittain käyttämiemme pakkausmateriaalien määrät ja maksamme niiden hyötykäytön järjestämisestä.