Keijun kartonkipäällysteinen pakkaus on ekoteko

Keijun kartonkipäällysteinen pakkaus on ekoteko

Pakkaukset ovat välttämättömiä, jotta tuotteet säilyvät ja pysyvät laadukkaina, mutta me haluamme tehdä vielä enemmän. Kierrätettävyys sekä luontoystävällisemmät pakkaukset, kuormittavat merkittävästi vähemmän ympäristöä. Tiedätkö muuten, miten kierrätät Keiju-rasian? Se selviää tältä sivulta!

 

Keiju-pakkausten ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta ja pitää se laadukkaana sekä vähentää hävikkiä. Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia tapoja tehdä Keiju-pakkauksista entistäkin luontoystävällisempiä. Kaikki Keiju-pakkaukset ovat jo nyt kierrätettävissä, ja tavoitteenamme on toteuttaa vuosittain vähintään yksi muovin määrää vähentävä pakkausuudistus.

Olemme vaihtaneet kaikki muovipäällysteiset Keiju-rasiat kartonkipäällysteiseen pakkaukseen, joka sisältää 39 prosenttia vähemmän muovia. Aloitimme vuonna 2017 pakkausuudistuksen 400 gramman rasioista ja nyt myös 600 gramman rasiat on vaihdettu luontoystävällisemmiksi. Olemme suurin kartonkipäällysteisiä rasioita käyttävä margariinivalmistaja. Vuosittain käytämme nyt yli 63 tonnia vähemmän muovia pakkauksissamme.

 

Olemme vähentäneet merkittävästi muovin määrää myös Keiju-öljypulloissa ja juoksevien margariinien pakkauksissa. Ne puhalletaan valmiiksi pulloiksi paikan päällä tuotantolaitoksellamme, mikä pienentää merkittävästi pakkausmateriaalien kuljetuksista syntyvää hiilijalanjälkeä.

 

Miten kierrätän Keiju-tuotteet?

  • Uudistuneet 400 ja 600 gramman kartonkipäällysteiset Keiju-rasiat voi lajitella kartonkikeräykseen. Kartonkia ei tarvitse irrottaa rasiasta ennen kierrätykseen laittoa, rasian huuhtelu vedellä tai pyyhkiminen paperilla riittää. Rasiat voi toki kierrättää myös energiajätteenä.
  • Kaikki muoviset Keiju-pakkaukset (esimerkiksi kannet, pullot ja korkit) voi toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen.
  • Rasioiden muovisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen.
  • Kaikki lasiset Keiju-öljypullot voi toimittaa lähimpään lasinkeräyspisteeseen.

Ruoan jäämät olisi hyvä huuhtaista tai pyyhkiä pakkauksista ennen kuin ne viedään kierrätykseen.

Olemme Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen, ja ilmoitamme Ringille vuosittain käyttämiemme pakkausmateriaalien määrät ja maksamme niiden hyötykäytön järjestämisestä.