Tähän mennessä vain neljä elintarviketuottajaa on saanut tuotteilleen suomalaisen allergiatunnuksen. Keiju Valkealle tunnus myönnettiin kesällä 2022.
Allergia-, Iho- ja Astmaliiton markkinointi- ja kumppanuuspäällikkö Niki Malmros sanoo, että Bunge osoittaa vastuullisuutta tuomalla markkinoille monikäyttöisen levitteen, joka ottaa allergiset erityisryhmät huomioon. Keiju Valkea on lisäksi valmistettu ilman palmuöljyä.
Kotimainen Keiju Valkea on kehitetty yhdessä allergiaperheiden kanssa. Tuotekehityksessä on huomioitu kuluttajilta saatu palaute ainutlaatuisella tavalla.
– Aivan mahtavaa, että Bunge on lähtenyt vastaamaan kuluttajien tarpeisiin ja kehittänyt levitteen, jossa mausta ja käytettävyydestä ei ole tingitty, Malmros sanoo.
Malmros muistuttaa, että allergiatunnuksella on suuri merkitys niissä perheissä, joissa ruokarajoituksia on paljon. Moni allerginen ei hänen mukaansa käytä lainkaan levitettä, koska tarjontaa on ollut niin vähän ja ainesosalistojen lukeminen on työlästä.

– Tämä vapauttaa perheet, isovanhemmat ja allergisten läheiset tarjoamaan esimerkiksi juhlissa levitettä, jota kaikki voivat syödä rauhallisin mielin. Allergisille ei tarvitse olla omaa tuotetta, sillä tämä maistuu ja sopii kaikille. Monesti allergioista kärsivä jää osattomaksi muille tarjottavista asioista. Nyt käytössä on margariini, joka soveltuu myös paistamiseen ja leivontaan, hän sanoo.