Voit lisätä Keijun Paahdetut siemenet -levitteestä valmistettua korianteripestoa nuudeliwokkiin, leivälle tai tarjoilla vaikka dippinä.
Raaka-aineet |
|
1 prk |
Keiju Paahdetut siemenet -levitettä
|
1/2 pnt |
korianteria
|
1 |
valkosipulin kynsi
|
1 rkl |
limemehua
|
1/2 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
30 g |
parmesaania
|
200 g |
riisinuudelia
|
100 g |
sokerihernettä
|
1/2 |
kesäkurpitsa
|
1 pkt |
savustettua tofua
|
50 g |
tuoretta pinaattia
|
1/2 tl |
chililastuja
|
0,5 dl |
kuorittuja pistaasipähkinöitä
|
Valmistusohje
Sulata siemenlevite pestoa varten kattilassa miedolla lämmöllä. Laita tehosekoittimeen sulatettu levite, korianteri, valkosipuli, limen mehu, suola ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi ja lisää joukkoon.
Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita wokkipannuun hieman korianteripestoa, riisinuudelit, siivutetut sokeriherneet ja kesäkurpitsa kuutioina. Kuumenna nuudeliwokkia keskilämmöllä ja lisää kuutioitu tofu ja tuore pinaatti. Mausta chililastuilla ja suolalla. Lisää wokkiin lopuksi reilusti korianteripestoa ja murskatut pistaasipähkinät. Nuudeliwokki saa ruokaisuutta lisäämällä joukkoon esimerkiksi rapuja tai kanaa.