Resepti
Raaka-aineet |
|
1 dl |
korppujauhoja
|
2 dl |
kermaviiliä
|
1,5 rkl |
Keiju Juokseva 500 ml
|
1 |
kanamuna
|
400 g |
lampaan jauhelihaa
|
1 |
sipuli
|
1 tl |
suolaa
|
3 |
valkosipulin kynttä
|
1/3 tl |
mustapippurirouhetta
|
1/2 tl |
kuivattua rosmariinia
|
Kastike |
|
1 tlk |
kokonaisena säilöttyjä kirsikkatomaatteja (400 g)
|
1 |
sipuli
|
2 rkl |
Keiju Juokseva 500 ml
|
2 |
valkosipulin kynttä
|
2 tl |
hunajaa
|
1/4 |
punainen chili
|
1 rkl |
tuoretta timjamia silputtuna
|
ripaus suolaa ja mustapippuria
|
Valmistusohje
Silppua sipuli ja valkosipuli pieniksi, kuullota pannulla Keiju Juoksevassa.
Sekoita kulhossa kermaviili, korppujauhot, sipuli, kananmuna ja jauheliha.
Mausta taikina ja pyörittele siitä lihapullia kostutetuin käsin.
Paista lihapyörykät pannulla Keijussa taikka uunissa 225 asteessa 15 – 20 minuuttia.
Silppua kastiketta varten sipuli ja valkosipuli sekä chili. Kuullota Keijussa ja lisää muut aineet, kuumenna. Tarkista maku ja koristele tuoreella timjamilla.