Keijun Juokseva tekee leipomisesta helppoa! Nämä herkulliset kierrepullat täytetään pekaanipähkinätahnalla.
Pullataikina: |
|
2,5 dl |
maitoa
|
5 g |
kuivahiivaa
|
5 g |
kardemummaa
|
100 g |
sokeria
|
Hyppysellinen suolaa
|
|
450 g |
vehnäjauhoja
|
50 g |
kananmunaa
|
100 g |
Keiju juoksevaa
|
Pähkinätäyte: |
|
150 g |
pekaanipähkinöitä
|
50 g |
sokeria
|
75 g |
Keiju juoksevaa
|
Pinnalle: |
|
50 g |
kananmunaa
|
2 g |
pekaanipähkinöitä
|
Valmistusohje
1. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Lisää joukkoon osa jauhoista, kananmuna ja juokseva margariini. Lisää viimeiseksi loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
3. Kohota taikinaa 30 min ja kauli jauhotetulla alustalla tasaiseksi n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi.
4. Laita pähkinät ja sokeri tehosekoittimeen. Lisää juokseva margariini ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes saat tasaisen tahnan.
5. Levitä pähkinätahna taikinalevylle ja kieritä taikina pitkältä sivulta rullaksi.
6. Leikkaa rulla kymmeneen osaan ja laita leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
7. Anna pullien kohota n. 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
8. Ripottele päälle murennettuja pekaanipähkinöitä.
9. Paista kierrepullat 180-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.