Keiju-levitteiden 400 g kartonkipäällysteiset rasiat sopivat nyt kartonkikeräykseen

Uudet 400 g kartonkipäällysteiset rasiat ovat nyt entistä ympäristöystävällisempiä, sillä niissä on aikaisempaa vähemmän muovia. Uudet rasiat voi nyt lajitella huoletta kartonkikeräykseen. Kartonkia ei tarvitse irrottaa rasiasta ennen kierrätykseen laittoa, rasian huuhtelu vedellä riittää. Rasiat voi myös kierrättää energiajätteenä.

MITEN KIERRÄTÄN?

Uudistuneet 400 g kartonkipäällysteiset Keiju-rasiat voi lajitella rasian ohjeen mukaisesti siis kartonkikeräykseen. Kaikki muoviset Keiju-pakkaukset (esim. kannet, 600 g rasiat, pullot ja korkit) voi taasen toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen. Rasioiden varsinaisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen. Kaikki lasiset Keiju-öljypullot voi toimittaa lähimpään lasinkeräyspisteeseen. Elintarvikejäämät on hyvä poistaa pakkauksista ennen kuin pakkaukset viedään kierrätykseen.

Jätelaitosyhdistyksen (JLY) ylläpitämästä valtakunnallisesta kierrätysinfo-hakukoneesta löydät helposti lähimmän kierrätyspisteesi. Lisäohjeita kierrättämisestä löydät oman kuntasi jätehuolto-ohjeista.

HALUAMME HOITAA PAKKAUKSIIN LIITTYVÄT VELVOITTEEMME VASTUULLISESTI

Rasva- ja öljytuotteissa pakkausmateriaalilta edellytetään erityisiä vaatimuksia, koska pakkauksen täytyy turvata tuotteen laatu, suojata tuotetta ulkoisilta vaurioilta ja haitoilta sekä ennen kaikkea säilyttää tuotteen haluttu maku ja koostumus. Pakkauksen pitää olla myös riittävän kestävä, jotta se säilyy ehjänä aina tuotantolaitokselta jääkaappiin saakka. Tuotteen laadun ja turvallisuuden takaaminen on meille ehdoton vaatimus tuotteen pakkausmateriaalia valittaessa. Huomioimme kaikissa valinnoissamme myös pakkauksen ympäristöystävällisyyden. Kehitämme myös jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja, joilla pystyisimme minimoimaan ympäristöön kohdistuvan pakkausmateriaalijätteen määrän. Esimerkiksi vuonna 2013 teimme mittavan investoinnin omaan pullonpuhalluslinjaan, jonka ansiosta pystyimme keventämään merkittävästi Keiju-rypsiöljypullojen ja juoksevien margariinituotteiden pakkausmateriaalia ja siten vähentämään syntyvää muovijätteen määrää. Vuoden 2017 alussa Keiju-levitteiden 400 g rasiat muuttuivat ympäristöystävällisempiin kartonkipäälllysteisiin rasioihin.

Bunge Finland Oy on Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen ja hoidamme tätä kautta pakkauksiin kohdistuvat velvoitteemme. Ilmoitamme Ringille vuosittain käyttämiemme pakkausmateriaalien määrät ja maksamme niiden hyötykäytön järjestämisestä.


MIKSI MUOVIA PAKKAUKSISSA?

Muovia käytetään margariini- ja öljytuotteiden pakkausmateriaalina erityisesti siksi, että se varmistaa tuotesisällön säilyvyyden hyvänä sekä suojaa tuotetta ulkoisilta haitoilta estäen samalla ruokahävikkiä koko jakeluketjussa. Kaikki Keiju -pakkauksissamme käytettävät pakkausmuovilaadut kelpaavat muovinkierrätykseen. Yleisimmillä muoveilla on oma materiaaliluokituksensa (numerot 01 – 07), joista kullakin on oma tunnuksensa ja lyhenteensä. Keijuissa käytämme näitä kahta muovilaatua, joiden merkinnät löytyvät kaikista pakkauksistamme (01 Polyeteenitereftalaatti, 05 Polypropeeni):