Öljyissä on eroa
– tämä rypsiöljy maistuu salaatissa
kuin parhaat viinit

Uusi valmistustapa tuottaa kullansävyistä öljyä, jonka maku on pehmeän pähkinäinen ja täysin vailla kitkeryyttä. Tiesitkö miksi kalliit viinit maistuvat niin hyviltä? Rypäleet kerätään käsin, jolloin joukkoon ei pääse laisinkaan kitkeryyttä makuun tuovia lehtiä tai oksan osia. Tämä vuoksi käsin poimituista rypäleistä valmistetut arvoviinit ovat niin pehmeän makuisia.

Samaa ajatusta hyödynnetään nyt myös ruokaöljyjen valmistuksessa. Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy valmistetaan patentoidulla ensimmäisen puristuksen -menetelmällä, jossa rypsinsiemen puristetaan mahdollisimman lempeästi vain kerran aktiivisesti jäähdytetyssä kylmäpuristuksessa.

Aktiivisesti jäähdytetty kylmäpuristus takaa sen, ettei puristuslämpötila nouse liian korkeaksi, joten öljyn hapettumista ei pääse tapahtumaan.

Itse puristusvaiheeseen pääsee vain rypsin siemenen ydin ilman kuorta. Tämä takaa öljylle pehmeämmän, pähkinäisen maun, ilman siementen kuoren mahdollisesti tuomaa karvasta tai kitkerää makua.

Keiju kylmäpuristettu saadaan siis vain ensimmäisestä puristuksesta. Toisen puristusvaiheen saanto käytetään muihin öljylaatuihin.

Runsaasti omega-3-rasvahappoja

Kansalliset ravitsemussuositukset ovat nostaneet rypsiöljyn yhdeksi terveellisimmistä öljyistä, ja rypsiöljyä tulisikin käyttää päivittäin. Kehomme tarvitsee välttämättömiä omega-3 (alfalinoleenihappo) ja omega -6 (linolihappo) -rasvahappoja. Rypsiöljy on yksi parhaista omega-3-rasvahappojen (alfalinoleenihappo) kasviperäisistä lähteistä. Parhaiten kylmäpuristettu rypsiöljy sopii salaatteihin, salaatinkastikkeisiin, kasvis- sekä kalaruokiin ja marinadeihin. Sitä voi käyttää myös leivontaan ja ruuanlaittoon tavallisen rypsiöljyn tapaan. Ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiosta Keiju kylmäpuristettu rypsiöljy sopii myös paistamiseen.

Monipuoliseen ruoanlaittoon

Kokeile kylmäpuristetun rypsiöljyn pähkinäistä makua salaateissa, smoothiessa tai vaikkapa hunajaisessa mantelileivässä.