Voinko käyttää rasvaa?

Moni ajattelee, että rasvan määrä ruoassa pitäisi minimoida. Näin ei kuitenkaan ole, vaan ihminen tarvitsee tietyn määrän rasvaa elintoimintojensa säilyttämiseksi. Tärkeää terveyden kannalta on rasvan laatu: kasvirasvoissa on ns. hyvää eli tyydyttymätöntä rasvaa, jota elimistö tarvitsee. Lue lisää rasvan laadusta täältä.

Kasviöljyt ovat sataprosenttista rasvaa. Kaikki Keiju-margariinit valmistetaan rypsiöljystä. Paistamiseen soveltuvat kaikki Keiju-tuotteet, joiden rasvaprosentti on yli 40.

Rasvoja tulee siis käyttää ruuan valmistuksessa ja niistä on siinä myös paljon apua. Paistettaessa rasva siirtää lämpöä ja estää siten ruuan palamista ”pohjaan”. Paistokset saavan rasvan ansiosta kauniin värin – mausta puhumattakaan!