Miten säilytän rasvoja?

Keiju-margariinit kannattaa säilyttää omassa rasiassaan, viileässä ja pimeässä paikassa – eli jääkaapissa. Leivontamargariinit kannattaa säilyttää omaan folioonsa tiiviisti käärittyinä. Lämpö, valo ja ilman happi pilaavat rasvoja.

Jotta levite säilyisi raikkaana, kannattaa se pitää erillään vahvoista hajuista ja mauista. Siksi sitä ei kannata sijoittaa jääkaapissa lähelle sipulia, silliä tai savustettuja ruokia. Myös eräät hedelmät, kuten omenat, mansikat ja sitrushedelmät kannattaa säilyttää eri paikassa.

Ruokaöljyjä ja juoksevia margariineja voi säilyttää avaamattomina huoneenlämmössä.  Avattu juokseva säilyy parhaiten jääkaapissa. Öljyä voi säilyttää huoneenlämmössä avattunakin. Viileässä ne voivat samentua, mutta kirkastuvat jälleen huoneenlämmössä.

Lähteenä on käytetty mm. Ruokatietoa.