
Ainekset: |
|
5 1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 dl | puolikarkeita spelttijauhoja |
1 dl | siemeniä (auringonkukansiemen, kurpitsansiemen |
seesaminsiemen, pellavansiemen) | |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | kuivahiivaa |
3 1/2 dl | vettä |
50 g | Keiju Paahdetut siemenet -levitettä |
Keiju rypsiöljyä padan voiteluun |

Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet. Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää vesi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti. Lisää huoneenlämpöinen Keiju Paahdetut Siemenet levite ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia, mielellään 24 tuntia.
Muotoile taikina reilusti jauhotetulla alustalla palloksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Laita sillä välin kannellinen pata uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Sivele kuuman padan pohja rypsiöljyllä. Aseta taikina padan pohjalle. Tee taikinan pintaan viillot terävällä veitsellä, ripottele päälle siemeniä ja vehnäjauhoja. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä uuniritilän päällä.
Kruunaa herkku nokareella Keiju Paahdetut Siemenet -levitettä ja nauti!