Keijun paahdetut siemenet -levite toimii erinomaisesti leivonnassa. Tässä seesam-kanapiirakassa terveellinen levite korvaa rasvan taikinassa antaen hienon maun piirakkapohjaan.

Pohja |
|
1 prk | Keiju Paahdetut siemenet -levitettä |
5 dl | vehnäjauhoa |
2 rkl | sitruunamehua |
1 | kananmunaa |
1 tl | suolaa |
Täyte |
|
300 g | palsternakkaa |
1 | sipuli |
2 | valkosipulin kynttä |
2 rkl | Keiju rypsiöljyä |
200 g | broilerin rintafileetä |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
tuoretta timjamia | |
tuoretta rosmariinia | |
100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 dl | kermaa |
2 | kananmunaa |
2 rkl | sitruunamehua |
50 g | emmental-raastetta |
2 rkl | paahdettuja seesaminsiemeniä |
1/2 tl | suolaa |


Valmistusohje
Valmista pohja laittamalla siemenlevite yleiskoneen kulhoon, lisää vehnäjauhot ja sitruunamehu. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen ja mausta taikina suolalla. Kauli taikina vuoan malliseksi ja aseta voideltuun vuokaan.
Kuori palsternakat, sipuli sekä valkosipulinkynnet ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää siihen pilkotut kasvikset ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kuutioitu broileri sekä suola, mustapippuri ja tuoreet yrtit. Kaada kuullotettu täyte pohjan päälle. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, sitruunamehu, emmentalraaste, paahdetut seesaminsiemenet ja suola. Kaada seos vuokaan täytteen päälle. Paista kanapiirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.