Peltijuurespannari saa hienon maun paahdetuista siemenistä ja se on myös helppo valmistaa. Juurespannarin kasviksia voi vaihdella maun ja sesongin mukaan.
Peltipannari |
|
6 |
kananmunaa
|
8 dl |
maitoa
|
5 dl |
vehnäjauhoa
|
1/2 prk |
Keiju Paahdetut siemenet -levitettä
|
lehtipersiljaa
|
|
timjamia
|
|
2 tl |
suolaa
|
2 kpl |
punajuurta
|
2 kpl |
raitajuurta
|
Vuohenjuustokastike |
|
1 dl |
kermaa
|
1 |
valkosipulin kynsi
|
50 g |
pehmeää kuoretonta vuohenjuustoa
|
2 dl |
smetanaa
|
1 rkl |
sitruunamehua
|
1/2 tl |
suolaa
|
100 g |
pavunituja
|
Valmistusohje
Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Lisää sulatettu siemenlevite, hienonnetut yrtit ja suola. Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia ennen paistoa. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla vuorattuun peltiin ja asettele pinnalle siivutetut juurekset. Paista juurespannaria 180-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia.
Valmista vuohenjuustokastike pannarin paiston aikana. Kuumenna kerma kattilassa hienonnetun valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon murennettu vuohenjuusto, sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hieman. Vaahdota smetana kevyesti, lisää joukkoon vuohenjuustoseos ja sitruunamehu. Mausta suolalla. Kuorruta hieman jäähtynyt juurespannari kauttaaltaan vuohenjuustokastikkeella ja lisää pinnalle pavunidut.