Resepti
Raaka-aineet |
|
5 dl |
piimää
|
50 g |
hiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
50 g |
Keiju-margariinia, jossa rasvaa vähintään 60 %
|
1/2 dl |
siirappia
|
3 dl |
palsternakkaraastetta
|
12 dl |
sämpyläjauhoja
|
Valmistusohje
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi sekä kuorittu ja raastettu palsternakka. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi margariini, alusta käsin tai koneella kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele sämpylöiksi (n. 16 kappaletta, 2 pellillistä) ja anna sämpylöiden kohota liinan alla vielä toiset puoli tuntia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.