Munkit

20 kpl

Arvostele resepti

Uppopaistetut sokeroidut munkkipallot pajukorissa ja muutama sokeroitu munkkirinkilä

Juhlista vappua maistuvilla munkeilla, jotka valmistuvat vaivatta Keiju rypsiöljyllä. Näiden pehmeiden ja mehevien herkkujen paistaminen on helppoa ja nopeaa, ja ne ovat täydellinen lisä juhlapöytään. Tarveaineetkin ovat yksinkertaiset ja niistä löytyy suurin osa, ellei peräti ne kaikki, kodin ruokakomerosta. Tarvitset vain maitoa, hiivaa ja vehnäjauhoja, suolaa, sokeria ja kardemummaa sekä paistamiseen Keiju rypsiöljyä. Simppeli reseptimme antaa täydelliset ohjeet ja kun käytät Keiju rypsiöljyä munkkien paistoon, varmistat täydellisen kypsytyksen ja herkullisen lopputuloksen joka kerta. Katso tarkemmat vinkit ja niksit munkkien paistoon Keiju Öljyakatemiasta!

Munkkitaikina

1/2 l
kädenlämpöistä maitoa
1
tuore hiiva
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
12-13 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Keiju rypsiöljyä

Paistamiseen

1 l
Keiju rypsiöljyä

Kuorruttamiseen

sokeria

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  2. Liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen.
  4. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  6. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
  7. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin, pyöritä pulliksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  8. Kaada rypsiöljy kattilaan ja varaa lähelle kansi.
  9. Kuumenna rypsiöljy kiehumispisteeseen.
  10. Tiputa öljyn joukkoon pala taikinaa. Jos se laskeutuu pohjalle, öljy ei ole vielä riittävän kuumaa. Sopivan lämpimässä öljyssä ( noin 180 astetta) taikina nousee pintaan.
  11. Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin. Nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle ja valuta.
  12. Käännä munkit sokerissa. Munkki maistuu parhaalta tuoreena!

Tarjoa!

 

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta