Keiju rypsiöljyllä saat helposti paistettua herkulliset munkit vaikka vapun juhlapöytään. Katso tarkemmat vinkit ja niksit uppopaistoon Keiju Öljyakatemiasta!

Taikina |
|
1/2 l | kädenlämpöistä maitoa |
1 | tuore hiiva |
1 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
2 tl | kardemummaa |
12-13 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | Keiju rypsiöljyä |
Paistamiseen |
|
1 l | Keiju rypsiöljyä |
Kuorruttamiseen |
|
sokeria |

Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin, pyöritä pulliksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Kaada rypsiöljy kattilaan ja varaa lähelle kansi.
Kuumenna rypsiöljy kiehumispisteeseen. Tiputa öljyn joukkoon pala taikinaa. Jos se laskeutuu pohjalle, öljy ei ole vielä riittävän kuumaa. Sopivan lämpimässä öljyssä ( noin 180 astetta) taikina nousee pintaan.
Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin. Nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle ja valuta.
Käännä munkit sokerissa. Munkki maistuu parhaalta tuoreena!
Tarjoa!