
Ainekset: |
|
600 g | uutta perunaa |
3 rkl | oliiviöljyä |
400 g | vihreää parsaa |
150 g | retiisiä |
100 g | vuonankaalia / babypinaattia |
Kastike: |
|
3 rkl | Keiju Paahdetut siemenet -levitettä |
1 rkl | kokojyväsinappia |
1 | pieni punasipuli |
1/2 | sitruunan kuori ja mehu |
1 rkl | agavesiirappia |
1 ruukku | rakuunaa |
Maun mukaan suolaa ja vastarouhittua mustapippuria |

Valmistusohje
Kuumenna uuni 225°C asteeseen. Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsäksi. Litistä perunat öljyttyyn uunivuokaan esim. mukilla ja valele perunoiden päälle loppu öljy. Paista litistettyjä perunoita noin 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja reunoiltaan rapeita. Käännä perunat varovasti ympäri kerran paistamisen aikana, jotta ne rapeutuvat molemmin puolin. Lisää vuokaan lopuksi vielä parsa ja retiisi ja jatka paahtamista 5-7 minuuttia, tai kunnes parsa on napakan kypsää.
Kastike: Sulata Keiju Paahdetut Siemenet levite ja mausta se puolen sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla sekä kokojyväsinapilla. Silppua sekaan rakuuna ja punasipuli. Mausta kastike sopivaksi suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Kun perunat ovat rapeita ja parsa napakan kypsää, valuta kastike vuokaan ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Tarjoile lyttypottusalaatti lämpimänä vuonankaalin tai babypinaatin kera!
Ps. Salaatin voi lämmittää uudelleen uunissa vaikka seassa olisi vuonankaalia tai pinaattia – nekin ovat maukkaita uunissa rapeutuneina!